Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Δεκεμβριανά 1944: Αλήθειες και ψέματα

Με αφορμή την εκπομπή η μηχανή του χρόνου της ΕΡΤ1 και το σημερινό θέμα που αναφέρεται και πάλι στα περιβόητα Δεκεμβριανά, (κάθε χρόνο τα ίδια τα και ίδια) έχουν
αρχίσει εδώ και μερικά χρόνια να βγαίνουν οι αλήθειες που μέχρι τώρα ήταν επτασφράγιστα μυστικά από πολλές πηγές.Ποτέ όμως δεν απαντήθηκε το ένα και μοναδικό ερώτημα! Γιατί ο Δεκέμβρης? Γιατί αυτή η φοβερή αιματοχυσία? Όλοι και ο καθένας για τον δικό του λόγο περιγράφουν το γεγονός αλλά κανείς δεν απαντάει ειλικρινώς στα ΓΙΑΤΙ!  Και όμως υπάρχουν μαρτυρίες και ντοκουμέντα που καταδεικνύουν την αλήθεια και το φοβερό έγκλημα σε βάρος αθώων και της πατρίδας γενικότερα.Ένα έγκλημα  του οποίου οι συνέπειες βλάπτουν  ακόμη και σήμερα. Ένα  έγκλημα που έγινε να στηθεί από τον Στάλιν η σοβιετική αυτοκρατορία με τους δορυφόρους της των οποίων την μοίρα ζήσαμε και ζούμε όλοι οι νεώτεροι.Δεν προκλήθηκαν τα Δεκεμβριανά  για τις ιδέες λαική δημοκρατία, ειρήνη,σοσιαλισμός, δικαιοσύνη κλπ κλπ. Είχαν ήδη  μοιραστεί τα βαλκάνια σε σφαίρες επιρροής από Τσώρτιλ και Στάλιν στην συμφωνία της Μόσχας τον Οκτώβριο 1944. (Απομνημονεύματα Τσώρτσιλ Τ.6 σελ. 202-203). Ήταν χαμένα από χέρι τα λιανοντούφεκα του εφεδρικού ΕΛΑΣ στην Αθήνα. Άδικα χαμένο αίμα! Ο τακτικός στρατός του ΕΛΑΣ  έτρεχε στα βουνά της Πϊνδου κυνηγόντας τον "εχθρό" Ζέρβα αλλά οι κατακτητές Γερμανοί αφέθηκαν στην κυριολεξία να φύγουν συγκροτημένοι. ΓΙΑΤΙ?Η αλήθεια είναι ειπωμένη από τον Άλμπερτ Σπέερ , υπουργό της πολεμικής παραγωγής του Χίτλερ και περιλαμβάνετα στο βιβλίο του Μαθιόπουλου σελ. 51-52.  Αλλά ας αφήσουμε να μας τα πούνε οι ίδιοι που διέπραξαν το έγκλημα. Η ιστορία είναι γεγονότα και τα γεγονότα δεν ανατρέπονται.

Στο Βιβλίο  του " Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι" ( Εκδόσεις Πελασγός) ,ο  κομουνιστής Φιλάρετος (Τάκης) Λαζαρίδη, (καταδικάστηκε σε θάνατο στην υπόθεση των ασυρμάτων το 1952 με τον Μπελογιάννη-Μπάτση-Αργυριάδη-Καλούμενου-Ιωαννίδου  κλπ αλλά δεν εκτελέστηκε αυτός,) εξιστορεί με ντοκουμέντα, που ουδέποτε διαψεύστηκαν, τα γεγονότα εκείνης της εποχής.

Παραθέτω πηγές


Γιάννης Ιωαννίδης   στις "Αναμνήσεις"
Α. Κεδρος  στο δίτομο έργο του " Η Ελληνική Αντίσταση 40-44"  Τ.Β΄ σελ΄ 167-168
Παύλος Νεφελούδης " Στις Πηγές της Κακοδαιμονίας"  σελ. 243-244
Τ. Βουρνάς " Ο Εμφύλιος" σελ΄6
Η Ζωή του Γ. Παπανδρέου  σελ. 257
Β. Μαθιόπουλου  "Η Ελληνική Αντίσταση  και οι Σύμμαχοι " σελ. 40-41 και 51-52
Π. Παρασκευόπουλος  Ελευθεροτυπία 9,16 , 23 Ιαν. 1985
Βασίλης Μπαρτζιώτας " Εθνκή Αντίσταση και Δεκέμβρης 44 " σελ 355
 Σε συνέντευξη την  Αλεξη Παπαχελα ο  Λ. Κϋρκος δήλωσε και αιτιολόγησε 

"Ευτυχώς που δεν νίκησε η επανάστασή μας!


Καιρός είναι να σταματήσει η προβολή του εγκλήματος και μάλιστα διαστρεβλωμένη.

Frixos