Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2016: Απολαυστικοί διάλογοι στην Ποντιακή κωμωδία «Τη νύφε’ς το κλέψιμο»

«ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2016»
Δήμος Κατερίνης – Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ)
Υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος


  
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2016: Απολαυστικοί διάλογοι στην  Ποντιακή κωμωδία «Τη νύφε’ς το κλέψιμο»


Δεν είναι επαγγελματίες ηθοποιοί, ωστόσο πέτυχαν και αυτή τη φορά, να ερμηνεύσουν υποδειγματικά τους ρόλους, που υποδύθηκαν στην απολαυστική κωμωδία του Ιωάννη Κοσμίδη, στην Ποντιακή Διάλεκτο«Τη νύφε’ς το κλέψιμο».


Η παράσταση με το ανατρεπτικό σενάριο και τους ζωηρούς διαλόγους, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σαββίδη παρουσιάστηκε στο πλαίσιο των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ». Ειδικότερα, ανέβηκε το βράδυ της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο, από τον Μορφωτικό Ποντιακό Σύλλογο, την Ποντιακή  Θεατρική Σκηνή Ν. Πιερίας, σε συνεργασία με τους  Ποντιακούς Συλλόγους Ν. Πιερίας και απέσπασε το παρατεταμένο χειροκρότημα του πολυπληθούς κοινού.


Όπως τόνισε σε σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) Θεόδωρος Παυλίδης: «Εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) επιτρέψτε μου να απευθύνω θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, που με την αγάπη και το μεράκι τους πέτυχαν να δώσουν χρώμα στα «Αικατερίνεια» και δίνουν καθημερινά και διαχρονικά ώθηση στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Εύχομαι υγεία, χαρά και καλές γιορτές σε όλους».


Στην εκδήλωση, παρέστησαν επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι  Αναστάσιος Παπαζήσης, Παρθένα Μακρίδου Παρτσαλίδου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, ενώ το κοινό καλωσόρισε η πρόεδρος του Δ.Σ. του  Άρτεμις Βαρυτιμίδου, η οποία ευχαρίστησε τον Δήμο Κατερίνης και τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), που ενέταξαν την παράσταση στο πρόγραμμα  των φετινών Αικατερινείων.


Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Αλέκος Φυσέας, Άρτεμις Βαρυτιμίδου, Λάζαρος Τζορμπατζίδης, Παρθενόπη Παναγιωτίδου, Ζήνα Αλεξανδρίδου, Θεοδώρα Αθανασούλα, Χρήστος Μαρμαρίδης, Σωτήρης Αμανατίδης.