Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

8 Δεκέμβρη 2016: ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

8 Δεκέμβρη
ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, στην παραγωγή, άνεργες και άνεργοι,

Η αντιλαϊκή βαρβαρότητα συγκυβέρνησης-κουαρτέτου δεν έχει τελειωμό! Τα σχέδιά τους είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις ανάγκες ανάκαμψης του μεγάλου κεφαλαίου. Παζαρεύουνε τη νέα δέσμη αντιλαϊκών μέτρων συζητώντας για εργασιακά, συνδικαλιστικό νόμο και ότι άλλο στέκεται εμπόδιο στο δρόμο της ‘‘δίκαιης ανάπτυξης’’. Συζητάνε για την απελευθέρωση των απολύσεων και την αύξηση του ορίου απολύσεων  από το 5% στο 10%! Δηλαδή γίνεται λόγος για το δικαίωμα των μεγαλοεργοδοτών στην απόλυση, ενώ το δικαίωμα του εργαζόμενου στη σταθερή και μόνιμη δουλειά πάει περίπατο. Όχι μόνο παραμένει ο άθλιος διαχωρισμός μεταξύ εργαζομένων άνω και κάτω των 25 με μισθό 586 και 511, αλλά ενισχύεται και με τους νεοπροσλαμβανόμενους του υποκατώτερου μισθού. Επιπλέον αν προσθέσει κανείς τις προκλητικές ελαφρύνσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις, την ανταπεργία (λοκ άουτ) που προβάλλεται ως δικαίωμα των εργοδοτών απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων και, το νέο συνδικαλιστικό νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, διαφαίνεται το πολυπόθητο ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον, οικοδομημένο στις πλάτες της εργατικής τάξης.
Εν ολίγοις, για την καπιταλιστική ανάταση θέλουν να μειώσουν κι άλλο το κόστος της εργατικής δύναμης, να αφαιρέσουν κάθε συνδικαλιστικό δικαίωμα και, να πατήσουν πάνω στην ανοχή και την αδράνεια του ήδη καταπιεσμένου λαού. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας και, παράλληλα ζητάει τη συναίνεση των χαμηλόμισθων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των ανέργων, για να πολλαπλασιάσουν τις καταθέσεις τους οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές. Η αντιπολίτευση χορεύει στους ίδιους ρυθμούς, και υπενθυμίζει σε μερίδα του κεφαλαίου, πως η ίδια είναι υπέρ των τολμηρών μεταρρυθμίσεων.
Όχι στη συναίνεση και την υποταγή
Το δικό του βρώμικο ρόλο παίζει πολύ καλά από τη δική του μεριά ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός. Στο πλαίσιο του ανταγωνισμού, οι εργοδοτικές  συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη για να μην κλείσουν οι επιχειρήσεις, να κάνουν υπομονή και να συμβιβαστούν με το λιγότερο κακό. Λειτουργούσαν και λειτουργούν ανασταλτικά στη ριζοσπαστικοποίηση των εργαζομένων και ποτέ δε βγήκανε μπροστά στους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες, παρά μόνο πρωτοστατούν σε διαλόγους με τους κοινωνικούς εταίρους για να συμβάλλουν στη διαμόρφωση της εργασιακής ζούγκλας, υπογράφοντας κοινά πορίσματα.
Οργάνωση παντού και πάλη ταξική
Ένα μήνα πριν, πάνω από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις (σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες), κατέθεσαν το πόρισμα του εργαζόμενου λαού για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κάλυψη όλων των απωλειών, κλαδικές συλλογικές συμβάσεις. Δείξαμε το δρόμο του μη συμβιβασμού, της διεκδίκησης με βάση τις δικές μας ανάγκες, προβάλλοντας την αναγκαιότητα για οργανωμένο αγώνα μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Δεν μας ικανοποιούν τα ψίχουλα που μας πετάνε οι χορτάτοι μέσω των κακοπληρωμένων προγραμμάτων απασχόλησης και κατάρτισης, των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, της μισοεργασίας,  για την κερδοφορία των καπιταλιστών. Δε σκύβουμε το κεφάλι! Στη γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε, απορρίπτουμε την ανοχή και, επιλέγουμε τη σύγκρουση! Απαντάμε μαχητικά, βγαίνουμε στην αντεπίθεση και διεκδικούμε τη ζωή που μας ανήκει! Η σιωπή είναι συνενοχή!
Στις 8 Δεκέμβρη να σταματήσουν οι μηχανές στα εργοστάσια, να κλείσουν οι ταμειακές στα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα, να μην ανοίξουν τα γραφεία!
Δίνουμε μαχητικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, απαντώντας έτσι σε όλους όσους μας θέλουν υποτακτικούς και συναινετικούς. Γυρίζουμε την πλάτη σε κάθε εργοδοτικό παπαγαλάκι που θα τολμήσει να υποτιμήσει τον εργατικό αγώνα!

8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10:30πμ Κεντρική Πλατεία Κατερίνης
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ