Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ "ΑΥΛΗΣ ΤΟΥ Αη ΒΑΣΙΛΗ" ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ

 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ
"ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ"
« τα συμπαντα γιορταζουν»

Αιγίνιο, 12  Δεκεμβρίου 2016



      Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στην Αυλή του Αϊ Βασίλη στο Αιγίνιο, όπου για 17η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού διοργάνωσε τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Δημοτικής Ενότητας Αιγινίου «Τα σύμπαντα γιορτάζουν», στην Αυλή του Αϊ Βασίλη στο πάρκο του Αγίου Αθανασίου.
   Μικροί και μεγάλοι πλημμύρισαν με φωνές, χαμόγελα και αγάπη το απόγευμα του Σαββάτου, παρακολουθώντας το καθιερωμένο Άναμμα του Δέντρου των Ευχών και δημιουργώντας μια ευχάριστη και εορταστική ατμόσφαιρα.
   Με το χαμόγελο στα χείλη οι μικροί μας φίλοι έγραψαν την ευχή τους στις Κάρτες των Ευχών, με τις οποίες  στόλισαν το τεράστιο έλατο που στήθηκε στην "Αυλή του Αϊ Βασίλη" και στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον Άγιο Βασίλη στο ζεστό ξύλινο σπιτάκι του για να παραλάβουν το δωράκι τους. Οι μεγάλοι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν άφθονο ζεστό κρασί, τσάι, καφέ, εδέσματα και αχνιστά κάστανα, προσφοράς της Φιλαρμονικής Αιγινίου και των τοπικών παραγωγών μας.
  Την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων πλαισίωναν η Φιλαρμονική Αιγινίου, η Δημοτική Χορωδία Μακρυγιάλου, το χορευτικό τμήμα λάτιν «ASTERS TEAM» από την Θεσσαλονίκη & το παραδοσιακό Μουσικό Σχήμα «Θρακομέλιττες»


   Το άναμμα του Δέντρου των Ευχών σήμανε και την έναρξη των παράλληλων εορταστικών εκδηλώσεων στην "Αυλή του Αϊ Βασίλη". Στα ξύλινα σπιτάκια των ξωτικών και της μουσικής οι εθελοντές και οι αγιοβασιλίτσες "στόλιζαν" τα λαμπερά προσωπάκια των παιδιών με ζωγραφική προσώπου, στο ‘’σπιτάκι του Αϊ Βασίλη’’, ο Αϊ Βασίλης μοίρασε δώρα στους μικρούς μας φίλους και το Ταχυδρομείο της Αυλής δεχόταν τα γράμματα των παιδιών προς τον Αϊ Βασίλη, ενώ παρούσα στις εκδηλώσεις θα είναι το κέντρο πρόληψης «ΑΤΡΑΚΟΣ» με μια σειρά συζητήσεων- ενημερώσεων των γονέων με θέμα  «Χριστουγεννιάτικες Διακοπές: Ευκαιρία για οικογενειακή δραστηριοποίηση».

   Παράλληλα, λειτουργεί και ο Πάγκος της Προσφοράς & Αλληλεγγύης, στον οποίο οι πολίτες προσφέρουν παιχνίδια, τρόφιμα διαρκείας, βιβλία και είδη προσωπικής υγιεινής, προκειμένου να διατεθούν από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
   Για πρώτη φορά φέτος στην αυλή του Αϊ Βασίλη θα λειτουργεί το web radio της αυλής του Αϊ Βασίλη, www.auliaivasili.gr, όπου όλο το 24ωρο θα σερφάρει με χριστουγεννιάτικες ιντερνετικές εκπομπές από τους Εθελοντές μας.

 Επίσης, καθ' όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων στο χώρο της ''Αυλής του Αϊ Βασίλη θα υπάρχει '' λούνα παρκ με διαδραστικά παιχνίδια ευγενική χορηγία του Σωματείου Εμπόρων και Επαγγελματιών Αιγινίου και Περιχώρων. Επίσης, Θα κληρωθούν δωρεάν 2 tablet και 4 κινητά τηλέφωνα προσφορά της εταιρείας MLS και ποίκιλα δώρα χορηγίας των καταστηματαρχών μας.
   Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Βασιλική Νικολοπούλου ευχαρίστησε θερμά τα σχολεία, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, τους φορείς και τους εθελοντές του Δήμου για τη συνεργασία και τη συμμετοχή και τόνισε πως "για ακόμη μια χρονιά αποδεικνύεται πως με αγάπη, μεράκι και εθελοντισμό μεταδίδουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων στα παιδιά μας και τους μαθαίνουμε να δημιουργούν με γνώμονα την αλληλεγγύη και την αγάπη.


   Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού κ. Ευάγγελος Λαγδάρης, ο οποίος  ευχήθηκε στον κόσμο Καλές Γιορτές, με την ελπίδα το όμορφο αυτό κλίμα της γιορτής, της χαράς, της αγαλλίασης αλλά και η διάθεση  αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας να μεταδοθεί, ιδίως σ’ αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη το χαμόγελο, τη ζεστασιά, την καλοσύνη και τη βοήθειά μας. Ευχαρίστησε τους υποστηρικτές της εκδήλωσης, τους επαγγελματίες της περιοχής, τους κατοίκους του Δήμου και όλους όσους συμμετείχαν στην οργάνωση της εκδήλωσης, τονίζοντας ότι οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις έχουν ιδιαίτερη αξία, γιατί δεν είναι απλώς αναβίωση της θρησκευτικής μας παράδοσης και του χριστιανικού εορτολογίου, αλλά αναγκαία ανάπαυλα από τις καθημερινές υποχρεώσεις της ζωής και, φυσικά, εκφράσεις μιας ευρύτατης πολιτισμικής παράδοσης, αμέσως ακολούθησε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και όλης της ΄Αυλής¨

   Η "Αυλή του Αϊ Βασίλη" θα παραμείνει ανοιχτή  έως την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου και καλούμε όλους εσάς να μας στηρίξετε με τη συμμετοχή σας και την παρουσία σας.
Το τρενάκι θα λειτουργεί από τις 10 έως τις 17 Δεκεμβρίου στις ώρες λειτουργίας της ¨Αυλής του Αϊ Βασίλη¨.