Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ: ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ

Η εκλογή, με αυξημένη μάλιστα πλειοψηφία του Ευάγγελου Γραμμένου στη θέση του εκπροσώπου της Ε.Π.Ο. στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.)
ολοκλήρωσε ένα πρώτο κύκλο συνεννόησης και συνεργασίας των Ενώσεων – μελών της Ομοσπονδίας, στο νέο καθεστώς που έχει διαμορφωθεί με τον διορισμό της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής από τη FIFA. 
Συγχαίρω τον συνάδελφο Γραμμένο για την εκλογή του και είμαι σίγουρος ότι θα πολιτευθεί εντός της Ε.Ο.Ε. με γνώμονα το συμφέρον του αθλητικού κινήματος όπως αυτό προσδιορίζεται από τη Ρήτρα Ανεξαρτησίας του παγκόσμιου αθλητισμού, την οποία το καταστατικό της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής επαρκώς υπερασπίζεται. 
Ταυτόχρονα, επαναλαμβάνω, προς όλες τις κατευθύνσεις, τις προτάσεις για συνεργασία και συνεννόηση όλων των υπαρκτών δυνάμεων του ελληνικού ποδοσφαίρου σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλαγών, που πρέπει να λάβουν και θεσμικό χαρακτήρα με πρωτοβουλία των Ενώσεων – μελών της Ομοσπονδίας και όχι με εντολές στις οποίες θα υπακούουν κάποιοι δοτοί, ανεξαρτήτως πως τους έχουν βαφτίσει. 
Η Ε.Π.Ο., όσες αλλαγές και αν υποστεί σε διοικητικό και θεσμικό επίπεδο, πρέπει να αποτελεί, πάντα, προνομιακό πεδίο δραστηριότητας των ίδιων των μελών της, δηλαδή των Ενώσεων και όχι να αντιμετωπίζεται ως «ποδοσφαιρική Δ.Ε.Κ.Ο.», στην οποία το κράτος διορίζει διοικήσεις και ρυθμίζει με τροπολογίες στη Βουλή τις λειτουργίες της. 
Στη βάση αυτή κάθε πρόταση για συνεργασία και συνεννόηση είναι αποδεκτή και αποτελεί βάση προς συζήτηση για όλες εκείνες τις δυνάμεις που σκέφτονται και αποφασίζουν για το συμφέρον του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι για να εξυπηρετήσουν ειδικά πολιτικά ή επιχειρηματικά συμφέροντα. 
Στο δρόμο αυτό που όπως φάνηκε από τις ερωτήσεις και απαντήσεις στο τέλος της Συνέλευσης θα είναι μακρύς μπορούμε όλοι να βαδίσουμε μόνο ενωμένοι. 
Στο χέρι μας είναι να προκαλέσουμε όσες απαντήσεις δεν δόθηκαν και να περιγράψουμε οι ίδιοι το κοινό μέλλον μας. 
Δεν περισσεύει κανείς και κανείς δεν μπορεί να αποκλείεται για μικροπολιτικούς λόγους. 

Πρόεδρος της Ε.Π.Σ Πιερίας 
Υποψήφιος Πρόεδρος Ε.Π.Ο 
Δημήτρης Ελευθεριάδης