Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Συνέντευξη του Δημάρχου Βέροιας σε μέσα ενημέρωσης της Λευκορωσίας

Συνέντευξη του Δημάρχου Βέροιας σε μέσα ενημέρωσης της Λευκορωσίας 
Αγροτική παραγωγή και τουρισμός στο επίκεντρο 
Την ευκαιρία να παρουσιάσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Βέροιας στο κοινό της Λευκορωσίας είχε, το πρωί της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου 2016, ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, με συνέντευξή του στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Δίκτυο της χώρας. 
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης δυο τηλεοπτικών συνεργείων (1ο & 2ο Εθνικό Τηλεοπτικό Κανάλι) και μιας δημοσιογράφου από την εφημερίδα «Antenna» της Λευκορωσίας που βρίσκονται στην Ημαθία αυτές τις μέρες με σκοπό να καταγράψουν και να παρουσιάσουν στο Λευκορωσικό τηλεοπτικό και αναγνωστικό κοινό τη δυναμική της αγροτικής παραγωγής στην Ημαθία αλλά και τα κυριότερα αξιοθέατα και μνημεία της περιοχής.
Ο κ. Βοργιαζίδης στη συνέντευξή του σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Βέροια και η ευρύτερη περιοχή είναι από τα σημαντικότερα παραγωγικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά κέντρα της Ελλάδας, με τη φυσιογνωμία της να έχει καθοριστεί από δυο κύρια στοιχεία. Από την παρουσία τεράστιων προσωπικοτήτων όπως ο Μ. Αλέξανδρος, ο Φίλιππος Β΄ και ο Απόστολος Παύλος οι οποίοι έχουν αφήσει ανεξίτηλη την κληρονομιά τους στην περιοχή και από την πλούσια φύση με τον εύφορο κάμπο της Ημαθίας να αποτελεί την κυριότερη πηγή εισοδήματός για τους κατοίκους της. 
Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο πρωτογενής τομέας, με την παραγωγή αγροτικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας όπως το φημισμένο ροδάκινο, συνιστά πέρα από την κύρια ενασχόληση στην περιοχή και την κινητήριο δύναμη της βιομηχανίας της με τις τοπικές μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων να ανταγωνίζονται τις καλύτερες του κόσμου.
Κλείνοντας, ο Δήμαρχος απεύθυνε κάλεσμα προς το κοινό της Λευκορωσίας να αναζητήσει και να δοκιμάσει τα τοπικά αγροτικά προϊόντα ενώ όσοι έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τη Βέροια ώστε να γνωρίσουν από κοντά τον πολιτισμό, τη φιλοξενία των ανθρώπων της, τα προϊόντα και τη γαστρονομία της. 
Τέλος, το πρόγραμμα των Λευκορώσων θα συνεχιστεί με επισκέψεις σε παραγωγούς, συνεταιρισμούς και μονάδες μεταποίησης της Ημαθίας ενώ θα επισκεφτούν επίσης τη Βεργίνα, Μοναστήρια και Βυζαντινές Εκκλησίες της πόλης.