Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Δήμος Κατερίνης: Στην τελική ευθεία η βελτίωση υποδομών οδοποιίας, στο αγρόκτημα της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου

Την ποιότητα των μετακινήσεων των αγροτών και την πρόσβαση στα κτήματά τους, αναβαθμίζουν σημαντικά, οι εργασίες βελτίωσης των υποδομών οδοποιίας, στο
αγρόκτημα της Δ.Κ.Σβορώνου, οι οποίες οδεύουν στην τελική ευθεία.

Ειδικότερα, είναι ήδη σε εξέλιξη η ασφαλτόστρωση συνολικού μήκους αγροτικής οδού  1280μ. με μέσο πλάτος 3μ., ενώ είχαν προηγηθεί εργασίες, για την κατασκευή υποβάσεως, σε όλο το μήκος της οδού, την κατασκευή βάσεως και τη διαπλάτυνση του υφιστάμενου τεχνικού κατά 2 μέτρα.


Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Υλοποιούμε υποδομές, που βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας στον πρωτογενή τομέα στηρίζοντας έτσι το αγροτικό εισόδημα και την τοπική οικονομία.. Αναβαθμίζοντας τη βατότητα του υφιστάμενου αγροτικού δικτύου σύμφωνα με τις ανάγκες και τις μορφολογικές συνθήκες κάθε περιοχής εκσυγχρονίζουμε ουσιαστικά τις αγροτικές υποδομές, στο σύνολο του Δήμου. Παράλληλα, είναι σημαντικό ότι όλα αυτά υλοποιούνται, χωρίς να επιβαρύνουμε ούτε με ένα ευρώ τους αγρότες, καθώς όντας έτοιμοι με μελέτες, εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις από τα προγράμματα,  που τρέχουν κάθε φορά».


Τις εργασίες επιβλέπει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Βαϊνάς, ο οποίος τονίζει σε δήλωσή του: «Ολοκληρώνουμε με την ασφαλτόστρωση τις παρεμβάσεις βελτίωσης των αγροτικών υποδομών, στην εν λόγω περιοχή. Γενικότερα, όμως, ανάλογες εργασίες, οι οποίες υλοποιούνται στο σύνολο του αγροκτήματος του Δήμου Κατερίνης, οδηγούν στην απτή στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και συνθέτουν ένα πλέγμα παρεμβάσεων ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας».


Τέλος, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Σβορώνου Χρήστος Κωνσταντινίδης επισημαίνει: «Η συγκεκριμένη περιοχή παρουσιάζει αυξημένη διέλευση  αγροτικών οχημάτων. Με το έργο αυτό, βελτιώνεται ουσιαστικά η καθημερινότητα των αγροτών μας και άρα και η ίδια η ποιότητα ζωής των κατοίκων μας».

Το έργο προϋπολογισμού 98.100,00 ευρώ με Φ.Π.Α., χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «LEADER».