Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ

 Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου εορτάστηκε στην Κατερίνη η Εορτή Ανακομιδής του ι. Λειψάνου του Αγίου Μάρτυρος Αγαθονίκου από την Καβάλα στην Κατερίνη.

Την ημέρα αυτή είχε επιλέξει ως ημέρα των Ονομαστηρίων του, εδώ και πολλά χρόνια, ο Σεβασμιώτατος Γέροντας μας Μητροπολίτης πρ. Κίτρους κ. Αγαθόνικος.
Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, όπου φυλάσσεται το απότμημα του ι. λειψάνου, τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία.
Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και συλλειτούργησαν πολλοί κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, στην ομιλία αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο Μάρτυρα, όσο και στον εορτάζοντα Ιεράρχη, Γέροντα κ. Αγαθόνικο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Γέροντας Αγαθόνικος πρόσφερε πολλά στην Εκκλησία. Και μόνη η αναπνοή του από το κρεβάτι του πόνου είναι μια πνευματική πνοή για όλους μας».
Τέλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά και στον Εψηφισμένο Επίσκοπο Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικο, που εκλέχθηκε πρόσφατα από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πρόκειται να χειροτονηθεί επίσκοπος την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στον Πατριαρχικό Ναό Αγίου Σάββα Αλεξάνδρειας.
Ο νέος Επίσκοπος είναι κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, συγκεκριμένα αδελφός της Ιεράς Μονής Οσίου Διονυσίου Ολύμπου. Στη χειροτονία του θα λάβει μέρος πολυμελής αντιπροσωπεία της Ιεράς Μητροπόλεως με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Γεώργιο.