Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Προσφυγόπουλα επισκέπτονται το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου στην Κατερίνη

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και οι Γιατροί του Κόσμου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα και την Adra οργανώνουν μια όμορφη γιορτή στην φιλόξενη αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει βάλει τα γιορτινά της για χιλιάδες παιδιά.
Οι επισκέψεις θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου. Η  Ύπατη Αρμοστεία η οποία έχει αναλάβει για την Δευτέρα την μεταφορά προσφυγόπουλων από την Θεσσαλονίκη. Την οργάνωση των επισκέψεων της Τετάρτης ανέλαβε η Adra, ενώ οι επισκέψεις των άλλων δύο ημερών οργανώνονται από το  Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Αντιπροσωπείες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα  και των Γιατρών του Κόσμου και της Adra θα επισκεφτούν τις επόμενες ημέρες το "Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόαμου".
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας με την στήριξη χιλιάδων πολιτών έχει συγκεντρώσει παιχνίδια, ρούχα, βιβλία, παιδικές τροφές και φρούτα τα οποία θα διανεμηθούν στα προσφυγόπουλα κατά την αποχώρησή τους από τον Καπνικό Σταθμό.
Φεύγοντας, όλα τα παιδιά θα πάρουν από ένα παιχνίδι. Επίσης θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν στο Χωριό, να παρακολουθήσουν ταινίες σε θερμαινόμενους χώρους και βέβαια να γευτούν τις λιχουδιές που έχουν ετοιμάσει τα δραστήρια μέλη της ομάδας.

 
Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ - Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 8 (Καπνικός Σταθμός)
Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 39000 Δευτ., Τετ. και Παρ. από 18:00 - 21:00  / κινητό 6981 66 51 58 (WhatsUp)
info@otoposmou.com - www.otoposmou.gr