Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου άρχισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Μονή Λαζαριστών

Παρουσία πλήθους κόσμου, παρά το κρύο, πραγματοποιήθηκε η έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Μονή
Λαζαριστών, με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Πρόεδρο της Μονής Λαζαριστών και Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Φάνη Παπά, τον Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη και τα παιδιά των Φιλαρμονικών Δήμου Παύλου Μελά και ΙΡΙΣ.
Η φωταγώγηση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των παιδιών που κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο της Μονής Λαζαριστών, όπως και η δωρεάν παράσταση στην «τσιρκοτέντα», που έχει δημιουργηθεί και δεσπόζει αυτές τις μέρες στο χώρο της Μονής.
Η χτεσινή παράσταση αφορούσε σε ένα βαριετέ με τσίρκο, θέατρο, μουσική και εκπλήξεις από το θίασο «Δεν βαριετέ!». Τσίρκο, παντομίμα, gangs, μουσική και «μαγικά» κόλπα εξέπληξαν μικρούς και μεγάλους.
Τα κλιμάκια των δυο Φιλαρμονικών πλημμύρισαν με χαρμόσυνους ήχους όλη τη Μονή Λαζαριστών και η γιορτή κορυφώθηκε με τη φωταγώγηση του εντυπωσιακού χριστουγεννιάτικου δέντρου.
«Η μεγαλύτερη ανταμοιβή για όλους εμάς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στη Μονή Λαζαριστών είναι τα χαμόγελα και η ευτυχία στα μάτια των παιδιών. Ως Πρόεδρος της Μονής θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας τίμησε στην έναρξη των εκδηλώσεων και να συγχαρώ όλα τα στελέχη της Μονής Λαζαριστών για το φετινό μοναδικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, που θα αποζημιώσει όσους επισκεφτούν τη Μονή στη διάρκεια των εορτών. Ένα πρόγραμμα που μπορεί να πρωτοτυπεί, όμως διατηρεί το παραδοσιακό χρώμα των Χριστουγέννων. Ο στολισμός του παραδοσιακού χριστουγεννιάτικου δέντρου απέσπασε τα εύσημα από όλους τους γονείς και τα παιδιά, δίνοντας μεγάλη ικανοποίηση και χαρά σε όλους μας. Καλώ τους Θεσσαλονικείς να έρθουν στη δυτική Θεσσαλονίκη και στις εκδηλώσεις που έχουμε προγραμματίσει μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2017 με τα παιδιά τους για να απολαύσουν τα φετινά Χριστούγεννα και να ξεφύγουν από τη σκληρή πραγματικότητα, προσφέροντας χαρά στα παιδιά τους και διασκεδάζοντας και οι ίδιοι με καθημερινές ποιοτικές παραστάσεις. Αυτά τα Χριστούγεννα στη Μονή Λαζαριστών δεν πρέπει να τα χάσετε», τόνισε ο κ. Παπάς.