Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

 ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
Για άλλη μια φορά στην κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου Δεξιώσεων «ΠΙΕΡΙΔΑ», το
Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας υποδέχτηκε τα μέλη και τους φίλους του στην διοργάνωση του ετήσιου χορού του.
 Μέσα σε ένα ζεστό κλίμα οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου διασκέδασαν  στα γνώριμα μουσικά μονοπάτια της παράδοσης , που τους ταξίδεψε το γνωστό Μουσικό Σχήμα «ΜΕΓΙΑΧΑΒΑ». Υπό τους ήχους παραδοσιακών οργάνων και σε ένα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι, το έμπειρο μουσικό σχήμα «πάντρεψε» ακούσματα από την Μικρασία, τη Θράκη έως την Κρήτη, τα Νησιά και τον Πόντο, κρατώντας αμείωτο το κέφι και την διασκέδαση. Έπαιξαν οι μουσικοί, Μελίνα Χατζηκαμάνου στο τραγούδι, στο βιολί ο Γιάννης Κουσουλάκης , Γιάννης Κουτσάκης στα κρουστά, Χάρης Πορφυρίδης στο λαούτο και  Βαγγέλης Πασχαλίδης στο  σαντούρι. 
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε προς τους παρευρισκομένους  η εκπρόσωπος του Δήμου Κατερίνης κ. Πιπίτσα Μακρίδου Παρτσαλίδου, καθώς και ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αναστάσιος Μπογιατζής. Ακολούθησαν τραγούδια παραδοσιακά μικρασιατικά από τις  μελωδικές φωνές των μελών της χορωδίας. Την διεύθυνση της χορωδίας είχε  ο κ. Στέλιος Πασαγιάννης.
Στη συνέχεια τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, με χοροδιδασκάλους την κ. Γιάννα Πριόνα και Γιώργο Ρέμπα, μάγεψαν με τη χάρη και ενθουσίασαν τους παρευρισκομένους  καθώς  χόρευαν παραδοσιακούς Μικρασιάτικους χορούς. 
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους,  συγκεκριμένα τους εκπροσώπους του Δήμου καθώς όλους του Πολιτιστικούς Συλλόγους και τους εκπροσώπους τους.
Την «ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» Πιερίας
Τον Σύλλογο Μικρασιατών «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ» Νέας Εφέσου
Τον Σύλλογο «ΜΕΚ» Καταφυγιωτών
Τον Σύλλογο «ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ»
Το Εργαστήρι κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού Πιερίας «ΞΑΘΕΡΙ»
Η διοίκηση του συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια θερμά, όλον τον κόσμο που μας στήριξε και σ΄ αυτήν την εκδήλωση, τους χορηγούς επικοινωνίας, τους δωροθέτες μας καθώς και την Αντιπρόεδρο κ. Ρ. Πλετσκοπούλου  που πρόσφερε τα παραδοσιακά γλυκίσματα.  Όλα τα μέλη του Δ.Σ. που εργάστηκαν ακούραστα και όσους βοήθησαν για την επιτυχή διοργάνωση του χορού, θερμές ευχαριστίες.


 Ευχόμαστε και του χρόνου να είμαστε καλά, με την ίδια εργατικότητα και προσήλωση στους στόχους του Συλλόγου μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να διοργανώνονται τέτοιες εκδηλώσεις, που προάγουν και αναδεικνύουν το πολιτιστικό κομμάτι της πατρίδας μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Αναστάσιος Μπογιατζής                           Βαλεντίνα Χατζηκωνσταντίνου