Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΣΕΒΕ και BUSINESSMED-Union of Mediterranean Confederations of Enterprises

Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) υπέγραψε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) μέσω του Προέδρου του Δρ. Κυριάκου Λουφάκη με τον φορέαBUSINESSMED – Union of Mediterranean Confederations of Enterprises στη Ρώμη(02.12.16). 


Από την πλευρά του BUSINESSMED στην υπογραφή συμμετείχαν ο Πρόεδρος κοςJacques Jean Sarraf και η Γενική Γραμματέας του φορέα κα Jihen Boutiba Mrad.

Το BUSINESSMED, με έδρα στην Τυνησία, είναι ένας περιφερειακός επαγγελματικός φορέας που συστάθηκε το 2004 από 12 ιδρυτικά μέλη, Συνομοσπονδίες εργοδοτών στη Μεσογειακή περιοχή με σκοπό την επιτάχυνση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιοχής.

Σκοπός του ΜOU που ενισχύει τη διεθνή δικτύωση του ΣΕΒΕ είναι η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση κοινών δράσεων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής συνεργασίας των χωρών της περιοχής της Μεσογείου. 

Η υπογραφή του Μνημονίου έλαβε χώρα στο ευρύτερο πλαίσιο μιας σειράς σημαντικών εκδηλώσεων στη Ρώμη: το Euro-Mediterranean Forum (30.11.16) που οργανώθηκε από τη Γενική Συνομοσπονδία Ιταλικής Βιομηχανίας (CONFIDUSTRIA), μέλος του ΒUSINESSMED, σε συνεργασία με το BUSINESSMED και την Ιταλική Αντιπροσωπεία Εμπορίου (ICE), την εκδήλωση  MED – Rome Mediterranean Dialogues (1-2.12.16) με κεντρικό διοργανωτή το Ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών και τη Γενική Συνέλευση του BUSINESSMED (02.12.16).

Eιδικότερα, το Euro-Mediterrranean Forum συγκεντρώνει πλήθος επιχειρηματιών και εκπροσώπων επιχειρηματικών οργανώσεων και ιδρυμάτων από τη Νότια Μεσόγειο, με στόχο την αναζωογόνηση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των μεσογειακών χωρών και τη βελτίωση του περιβάλλοντος της επιχειρηματικότητας μέσω της συνεργασίας των ενδιαφερομένων μερών.