Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Ανοιχτά την Κυριακή 15/1 τα μαγαζιά - Το ωράριο καταστημάτων

Ανοιχτά θα είναι αύριο τα καταστήματα καθώς προβλέπεται προαιρετική λειτουργία τους με το ωράριο να ορίζεται από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Τα μαγαζιά
θα ανοίξουν με τις χειμερινές εκπτώσεις να συνεχίζονται έως το τέλος του Φεβρουαρίου.
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων αντιδρά στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και για αύριο έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία.
Σαφή απάντηση σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με την οποία τονίζεται ότι το ισχύον καθεστώς για την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές παραμένει αμετάβλητο, έδωσε, μιλώντας στα dikaiologitika news, ο Παναγιώτης Κυριακούλιας, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ).
«Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, σχετικά με την απεργία της ΟΙΥΕ την Κυριακή 15/1/2017 στο Εμπόριο, αλλά και το γενικότερο θέμα που προέκυψε για την αύξηση των Κυριακών Λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από 8 σε 10» τονίζει ο κ. Κυριακούλιας, «αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά!».
Αναφερόμενος συνολικά στο ζήτημα, ο ΓΓ της ΟΙΥΕ, υπογραμμίζει ότι «η απαίτηση των δανειστών και των μεγάλων εργοδοτών για την πλήρη απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, με πρόσχημα τις διάφορες εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ, είναι γνωστή και ξεκινά από το 2011-2012 και μετά, όταν ψηφίστηκαν οι σχετικοί μνημονιακοί νόμοι».
Σε αντίθεση με όσο υποστηρίζονται στην ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Κυριακούλιας επισημαίνει πως «είναι απολύτως σαφές ότι η διατύπωση του άρθρου 114 του Ν. 4446/16 (που ψηφίστηκε παραμονή Χριστουγέννων), ανοίγει το δρόμο για 2 επιπλέον Κυριακές στη λειτουργία των καταστημάτων κατά την λεγόμενη περίοδο των “ενδιάμεσων εκπτώσεων”».
Και συνεχίζει: «Γι’ αυτό και μετά την καταγγελία της ΟΙΥΕ, το αρμόδιο υπουργείο αναγκάστηκε να κάνει πίσω και να δηλώσει ότι οι Κυριακές ανοίγματος και λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων θα παραμείνουν στις 8. Αυτό είναι ένα θετικό βήμα για τους εργαζόμενους».
«Ο αγώνας μας για την κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας συνεχίζεται», καταλήγει ο ο ΓΓ της ΟΙΥΕ.

www.dikaiologitika.gr