Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Προληπτικές επιχειρησιακές επεμβάσεις των συνεργείων αποχιονισμού της Π. Ε. Πιερίας

 Το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό με τα μηχανήματα που απαρτίζουν τα συνεργεία αποχιονισμού της Π. Ε. Πιερίας προβαίνουν σε προληπτικές επιχειρησιακές
επεμβάσεις σε όλο το οδικό δίκτυο της Πιερίας. Τις πρώτες μεταμεσονύκτιές ώρες (02:00) της Τετάρτης (11-01-17) ξεκινούν πάλι η πρώτη ομάδα των συνεργείων αποχιονισμού της Π. Ε. Πιερίας και της αναδόχου εταιρείας για να επιχειρήσουν με ρίψη άλατος και απομάκρυνσης χιονιού και πάγου από το οδόστρωμα ενώ μια δεύτερη ομάδα αποχιονισμού ξεκινά το έργο της τις πρώτες πρωινές ώρες (06:00).
Η πρώτη ομάδα έχει προγραμματιστεί να αναπτυχτεί επιχειρησιακά στον οδικό άξονα της 13η Εθνική Οδό (Κατερίνη – Άγιο Δημήτριο – όρια Νομού), στην 15η Επαρχιακή Οδό (Κατερίνη – Ελατοχώρι – Όρια Νομού), στον οδικό άξονα Κατερίνη – Λαγόραχη – Μοσχοπόταμο, στην Παλιά Εθνική Οδό (Κατερίνη – Αιγίνιο – Μεγάλη Γέφυρα – Όρια Νομού) και περιμετρικά της πόλης Κατερίνης.


Η δεύτερη ομάδα έχει προγραμματιστεί να αναπτυχτεί επιχειρησιακά προς το επαρχιακό δίκτυο του Δήμου Δίου – Ολύμπου στον οδικό άξονα Κατερίνη – Παραλία Κατερίνης του Δήμου Κατερίνης και στους οδικούς άξονες που χρήζουν την ανάγκη επέμβασης.
Ο σχεδιασμός έχει ως στόχο την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων λόγου του παγετού στον οδικό άξονα και την ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των αναμενόμενων δυσμενών καιρικών φαινομένων με σκοπό τη διατήρηση του οδικού δικτύου της Πιερίας, ανοικτό.