Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Χρηματοδότηση του Δήμου Δέλτα από το Πράσινο Ταμείο

Χρηματοδότηση για την εκπόνηση σχεδίων βιώσιμης αστικής κινητικότητας θα λάβει ο Δήμος Δέλτα από το Πράσινο Ταμείο. Ο Δήμος Δέλτα συμπεριλαμβάνεται σε μία λίστα 150
Δήμων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα μοιραστούν περίπου εννέα εκατομμύρια ευρώ ως δικαιούχοι χρηματοδότησης στον άξονα προτεραιότητας 4 «Αστική Βιώσιμη Κινητικότητα» (ΣΒΑΚ) του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Λοιπές δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2016».Τα ΣΒΑΚ αποσκοπούν στην προώθηση ισόρροπης ανάπτυξης και την καλύτερη ενοποίηση των διαφόρων τρόπων αστικής κινητικότητας, δίνοντας έμφαση στην προώθηση αλλαγών στην συμπεριφορά μετακίνησης των πολιτών.
Οι 150 δήμοι επιλέχθηκαν με αντικειμενικά κριτήρια (πληθυσμός, πυκνότητα, περιφερειακή κατάταξη, ύπαρξη τερματικών σταθμών, σταθερή τουριστική έλξη – εποχική πληθυσμιακή αύξηση) καθώς και τον βαθμό ωριμότητας κάθε Δήμου. Ο Δήμος Δέλτα συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα και θα λάβει 40.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
«Είμαστε έτοιμοι να εκμεταλλευτούμε οποιαδήποτε ευκαιρία χρηματοδότησης που θα ανεβάσει το επίπεδο ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Δέλτα, με ωριμότητα μελετών και συνεχή έρευνα πάνω στην εξεύρεση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Θ. Φωτόπουλος.