Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ! Εξαίρετη παράσταση! Ένα κράμα μουσικής, παράδοσης, θεάτρου, ιστορίας και τόσων άλλων, όλα σε ένα!

Με την εξαίρετη Μουσικοθεατρική παράσταση "ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ" συνέχισε τις εκδηλώσεις της  η Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης το πρόγραμμά της
αποδεικνύοντας το εύρος των δραστηριοτήτων της. Τo Μουσικό Σύνολο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση ( με καθαρά επαγγελματικά κριτήρια) του κ. Δημ. Καραμούζα και την σκηνοθετική επιμέλεια της κ. Γιώτας Τσεντίδου  σε συνεργασία με τους Μελωδούς της Παράδοσης ανέβασαν για πρώτη φορά το επικό έργο «ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ» μετά την  επιτυχημένη τους παράσταση «Ερωτόκριτος» που ανέβασαν πριν 2 χρόνια. Το ίδιο έργο, ολοκληρωμένο, θα παρουσιάσουν το ερχόμενο Καλοκαίρι στο θεατράκι του δημοτικού κήπου.
Η παράσταση βασίστηκε στο δέκατο λόγο της παραλλαγής της Τραπεζούντας, το ένα από τα πέντε κείμενα που επέζησαν για τη ζωή του Διγενή Ακρίτα… Ο επικός ήρωας Διγενής Ακρίτας παρουσιάζεται να ψυχομαχεί σε ένα συγκλονιστικό φινάλε. Τα τραγικά πρόσωπα του περιβάλλοντός του και κυρίως η γυναίκα του η οποία τον ακολουθεί επίσης στο ταξίδι του στο θάνατο συμμετέχουν στο στην πιο τραγική στιγμή της ζωής του. Ο Διγενής έζησε τη ζωή του θνητού με υπερφυσικές δυνάμεις που προκαλούσε πάντα τη μοίρα του, αλλά τώρα παγιδεύεται  από το χάρο σε ένα επικό τέλος.
Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε  στο Πνευματικό κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου. Συντελεστές της παράστασης ήταν Το  Μουσικό Σύνολο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, οι  Μελωδοί της Παράδοσης με τους τραγουδιστές και μουσικούς Δρανίδου Άννα, Ράδη Σπύρο, Αποστολίδη Νίκο, Κωστόπουλο Γεώργιο , Νικολοπούλου Ελένη, Αμανατίδη Σωτήρη, Αμανατίδη Γεώργιο και Κατιρτζής Δημήτριος. Την καλλιτεχνική Διέθυνση είχε ο εκπαιδευτικός Καραμούζας Δημήτριος, τη  σκηνοθετική επιμέλεια η Τσεντίδου Γιώτα και τη μετάφραση του κειμένου έκανε εξαιρετικά ο Καραμέλιος Γεώργιος.  Τους ρόλους των προσώπων του έργου υποδύθηκαν πολύ πειστικά οι Εμμανουέλα Μαργιούλα, Ραφαηλίδης Γεώργιος, Κοντσές Γεώργιος, Γιαννίκη Όλγα, Σαμαρά Έφη, Σπυριδοπούλου Δώρα. Στην αφήγηση  των κειμένων ήταν η Γαργαγέτα Χριστίνα. Τη συνολική παρουσίαση του έργου έκανε η Μαργαρίτα Αμανατίδου.
    Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους  η πρώην βουλευτής κ. Άννα Μάνη- Παπαδημητρίου, Ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ και εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης κ Παυλίδης, Ο Διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας  κ. Συρανίδης και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας κ.Καζταρίδης, ο πρώην πρόεδρος της Σχολής Γονέων κ. Δημηνάς, ο πολιτευτής  κ. Δ.Μπέης και πλήθος κόσμου.


Η επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης θα γίνει την Δευτέρα 23-1-2017 με ομιλητή τον Πολιτικό Αναλυτή & Συγγραφέα Κωνσταντίνο Λούλη και θέμα «Η Επιβίωση της Ελλάδος μέσα από διαδοχικά θαύματα».

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

Ο   Πρόεδρος
    Κωνσταντίνος Κορομπίλης


LOGOTYPO SXOLIS GONEON_t