Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Πως θα επιστραφούν τα χρήματα από τις τηλεοπτικές άδειες

Μετά από αναφορά του βουλευτή Ν. Νικολόπουλου με θέμα: «Δεν προβλέπεται να επιστραφούν τα χρήματα όσων πήραν τηλεοπτικές άδειες, το Δημόσιο θα τα συμψηφίσει», ο Υπουργός Ν. Παππάς έδωσε την ακόλουθη απάντηση:


"Συνιστά πρωταρχικό στόχο της Κυβέρνησης η διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου και ο τερματισμός της επί σειρά ετών ασυδοσίας και παράνομης κατοχής του φάσματος άνευ ανταλλάγματος. Στο πλαίσιο αυτό αποτελεί δέσμευση μας η πλήρης υποστήριξη του ΕΣΡ τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να ολοκληρωθούν με το ταχύτερο δυνατό ρυθμό οι απαιτούμενες διαδικασίες για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης παρέδωσε στην ηγεσία του ΕΣΡ το σύνολο των εγγράφων στα οποία ενσωματώνεται ολόκληρη η τεχνογνωσία του διενεργηθέντος διαγωνισμού για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας και παράλληλα έθεσε στη διάθεσή του την Υπηρεσία Παρακολούθησης και Αναζήτησης Ραδιοτηλεοπτικού Προγράμματος. Η Υπηρεσία παρέχει στην Αρχή -χωρίς καμία δική της οικονομική επιβάρυνση- τη δυνατότητα πλήρους και ολοκληρωμένης παρακολούθησης και έρευνας του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος δεκάδων σταθμών.
Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία επιστροφής των χρημάτων στους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών επισημαίνουμε ότι μετά και τη δημοσίευση της απόφασης από το ΣτΕ θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες τυπικές διαδικασίες που αφορούν τις σχέσεις της κάθε εταιρείας με τις φορολογικές αρχές.
"

Η αναφορά του κου Νικολόπουλου είχε ως εξής:

"Παρακαλούμε νια την επαλήθευση ή τη διάψευσή σας και τον σχετικό σχολιασμό σας επί της πληροφορίας, περί του εν θέματι αναφερομένου. Το προηγούμενο αίτημα έθεσε ενώπιον μας η κα Παπαράπτη Θέκλα (ΑΔΤ ........, δ/νση .........., ΤΚ. ......., τηλ. ........ ζητώντας να της μεταφέρουμε την σχετική αρμόδια τοποθέτηση της πολιτικής ηγεσίας, αφού έλαβε σχετική πληροφόρηση από το επισυναπτόμενο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», της 02/12/2016."

Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/33123