Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

 Σε μια αίθουσα που αποδείχτηκε πολύ μικρή για τη δυναμική του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας, πραγματοποιήθηκε η εθιμοτυπική κοπή της
Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του.
Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017,στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων και μέσα σε ένα ζεστό, οικογενειακό κλίμα τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου, κόψανε για τον ερχομό του νέου έτους την Βασιλόπιτα τους.
Την εκδήλωση παρουσίασε η έφορος Δημοσίων Σχέσεων κ. Δώρα Σπυριδοπούλου, η οποία διάβασε ένα σχετικό με την ημέρα κείμενο του Φώτη Κόντογλου και παρουσίασε το πατροπαράδοτο έθιμο της Βασιλόπιτας, προερχόμενο από τα βάθη της Μικρασίας.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας  κ. Σοφία Μαυρίδου, η  εκπρόσωπος του Δήμου Κατερίνης  κ. Πιπίτσα Μακρίδου- Παρτσαλίδου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χ. Τζαμακλής και ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Α. Μπογιατζής.
 Το Διοικητικό Συμβούλιο, ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Γκόλια,  για την τιμή να παραβρεθεί και να ευλογήσει την κοπή της Βασιλόπιτας.
 Ολόθερμες ευχαριστίες στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας  κ. Σ. Μαυρίδου, στην εκπρόσωπο του Δήμου Κατερίνης  κ. Πιπίτσα Μακρίδου- Παρτσαλίδου, στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χ. Τζαμακλή,  τον κ. Ανέστη Μυστρίδη Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης, την πρώην βουλευτή Πιερίας  κ. Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, τον πολιτευτή κ. Δημήτριο Μπέη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λιακόπουλο Αθανάσιο και τον εκπρόσωπο της βουλεύτριας κ. Μπέτυ Σκούφα.
Εγκάρδιες Ευχαριστίες προς όλους τους Προέδρους και εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων.


Ευχαριστούμε…
Την «ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ».
Τον Σύλλογο Μικρασιατών Νέας Εφέσου «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ».
Την «ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» Πιερίας.
Το «ΚΕΝΤΡΟ  ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΙΟΥ».
Την Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών Κατερίνης «Μ.Ε.Κ.».
Τον Σύλλογο Κοκκινοπλιτών Πιερίας «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ».
Το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού Πιερίας «ΞΑΘΕΡΙ».
Τον Σύλλογο Κρητών Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ».
Τη ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
Και τα μέλη της χορωδίας του Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.
Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη, παλαιά και νέα, αλλά και τους φίλους του Συλλόγου, που στήριξαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η χορωδία του Συλλόγου, υπό την καθοδήγηση του κ. Στυλιανού Πασαγιάννη.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους μουσικούς που συνόδευσαν τη χορωδία. Τον κ. Α. Κατσιούλη ακορντεόν, τον κ. Β. Τσιγγαρόπουλο πνευστά, τον κ.  Γ. Τσιρίμπαση κλαρίνο και τουμπελέκι τον κ. Δ. Φαρμακιώτη.
Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια, τους δυο εξαιρετικούς φωτογράφους μας, τον κ. Μιχάλη Κανταρτζή και τον κ. Απόστολο Μοσχολούρη που ανταποκρίνονται κάθε φορά στο κάλεσμα μας και καλύπτουν φωτογραφικά τις εκδηλώσεις του Συλλόγου. Ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο για εκφράσει την μεγάλη ευγνωμοσύνη μας.
Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας, καθώς επίσης και όλους όσους εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί και αυτή η εκδήλωση.
Στο τέλος  της εκδήλωσης μοιράστηκαν ατομικά βασιλοπιτάκια σε όλους. Τα βασιλοπιτάκια ήταν δωρεά προς το Σύλλογο της Γραμματέως κ. Βαλεντίνας  Χατζηκωνσταντίνου για την μνήμη του πατέρα της.
Το φλουρί, όπως το απαιτεί η παράδοση του Συλλόγου,  ήταν ένα αυθεντικό χρυσό κωνσταντινάτο.
Καλή και Ευλογημένη Χρονιά σε όλους και του Χρόνου με Υγεία!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Αναστάσιος Μπογιατζής                        Βαλεντίνα Χατζηκωνσταντίνου