Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Θεατρική παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου ΑΥΛΑΙΑ στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο

   Στο εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος παρουσιάστηκε, τη Δευτέρα το μεσημέρι, το Χριστουγεννιάτικο
Θεατρικό Μονόπρακτο «Ο ΦΑΝΟΥΡΗΣ, Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΑΙ Ο Φ.Π.Α».
          Η παράσταση δόθηκε από το θεατρικό εργαστήρι «ΑΥΛΑΙΑ» του  Ανδρέα Μιχαήλ σε σκηνοθεσία Γιώτας Ευαγγελοπούλου με τους μικρούς ηθοποιούς να συγκινούν τις ηλικιωμένες ένοικους του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου.


          Η αίθουσα εκδηλώσεων του Γηροκομείου γέμισε με παιδικές παρουσίες και φωνές, χαμόγελα και χρώματα. Εντύπωση προκάλεσε πέρα από τη θεατρικότητα των παιδιών, η οργάνωση της δραστηριότητάς τους υπό το συντονισμό και την επίβλεψη του καταξιωμένου και πολυβραβευμένου  σκηνοθέτη κ. Ανδρέα Μιχαήλ.
          Στο τέλος της παράστασης ο διευθυντής του Εκκλησιαστικού Γηροκομείο Πρεσβύτερος π. Σταύρος Κοσέογλου μετέφερε τις πατρικές ευλογίες και την αγάπη του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και συγχρόνως ευχαρίστησε τον κ. Μιχαήλ και τα παιδιά για την έμπνευση που είχαν και για τις στιγμές νοσταλγίας, αγάπης και αλληλεγγύης που προσέφεραν στις γερόντισσες  Γηροκομείου.


          Ακολούθησε συζήτηση των παιδιών με τις γιαγιάδες αλλά και συζήτηση και ενημέρωση του έργου και της λειτουργίας της δομής του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου με τα παιδιά και τους γονείς τους.
          Οι δράσεις αυτές αποτελούν πηγή χαράς και ζωντάνιας για τις γερόντισσες, ταυτόχρονα όμως αποτελεί κέρδος και για τις νεότερες γενιές, καθώς τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την Τρίτη Ηλικία, διασκεδάζουν, μαθαίνουν και ευαισθητοποιούνται πάνω σε θέματα κοινωνικά.