Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Σε πλήρη ετοιμότητα τίθενται οι Υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενόψει του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την περιοχή από σήμερα, Πέμπτη 5 έως και τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017.

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου έχει στη διάθεσή του 300 τόνους αλάτι αποχιονισμού και έχει ήδη προχωρήσει στη διανομή 2.000 σάκων με αλάτι σε νοσοκομεία, εκκλησίες και ευαγή ιδρύματα καθώς και στον ανεφοδιασμό 50 προκαθορισμένων σημείων, σε περιοχές όπως η Άνω Πόλη, οι 40 Εκκλησιές, η Τριανδρία και η Άνω Τούμπα, για χρήση από τους δημότες.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία θα σημειωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα, ο Δήμος θέτει σε 24ωρη ετοιμότητα έξι ειδικά οχήματα (αλατιέρες), τα δύο εκ των οποίων είναι εφοδιασμένα με αποχιονιστικές λεπίδες, καθώς και 15 βυτιοφόρα με αλατόνερο και ένα μικρότερο όχημα άμεσης επέμβασης. Τα συγκεκριμένα οχήματα θα επεμβαίνουν κατά περίπτωση σε όλη την έκταση των διοικητικών ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, όλες οι Εποπτείες Καθαριότητας έχουν εφοδιαστεί με αλάτι αποχιονισμού, για την αντιμετώπιση περιστατικών παγετού από τους εργαζόμενους, σε μικρότερους δρόμους της πόλης, πεζοδρόμια, στάσεις αστικών λεωφορείων κ.ά.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται και θα παραμείνει σε συνεχή επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες αρχές, τους φορείς καθώς και με τον ΟΑΣΘ, για τη διευκόλυνση των συγκοινωνιών και της κυκλοφορίας των οχημάτων.
Οι δημότες καλούνται να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις τους, ειδικότερα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, ενώ όσοι έρθουν αντιμέτωποι με προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας, μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, 2313 – 318.200.