Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Σε πλήρη ενεργοποίηση ο μηχανισμός του Δήμου Κατερίνης, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του χιονιά

  Με συντονισμένες ενέργειες, με το μηχανολογικό εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει να παρεμβαίνει, όπου απαιτείται,
αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προκύπτουν από την επιδείνωση του καιρού, ο Δήμος Κατερίνης.


Και σήμερα, από νωρίς το πρωί, συνεργεία καθαρίζουν συνεχώς τους δρόμους, προκειμένου να λειτουργούν ομαλά οι συγκοινωνίες, οι 9 αλατιέρες και τα 3 βυτιοφόρα με αλατόνερο, δίνουν έμφαση στο δακτύλιο  της πόλης, σε οδούς, που οδηγούν σε υπηρεσίες, όπως π.χ. το ΙΚΑ ή σε εγκαταστάσεις παραγωγικών φορέων και εν συνεχεία σε μικρότερους δρόμους.


Παράλληλα, ο Δήμος, όπως επισημάνθηκε και στη διάρκεια της σύσκεψης που, υπό τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Δημαρχείο, βρίσκεται σε διαρκή και άμεση επικοινωνία με την Αντιπεριφέρεια  Πιερίας και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του τόπου, για τον σχεδιασμό δράσης, καθ όλη τη διάρκεια της  ημέρας.


Επιπλέον, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης καλεί του δημότες, να προβούν στις παρακάτω ενέργειες: να καθαρίζουν το πεζοδρόμιο τους. Όσοι κατέχουν στεγασμένους χώρους στάθμευσης, να τους χρησιμοποιούν και να μη σταθμεύουν επί της οδού, προκειμένου να διευκολύνεται ο καθαρισμός από τα μηχανήματα αποχιονισμού του Δήμου. Να φροντίζουν για την προστασία των σωληνώσεων του νερού από τον παγετό.


Επίσης, παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι να προβούν προληπτικά στην προμήθεια ικανής ποσότητας ζωοτροφών και λοιπόν εφοδίων για τα ποιμνιοστάσιά τους.


Τέλος, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι πολίτες, καλώντας τον τηλεφωνικό αριθμό 11123  μπορούν να αναφέρουν στις υπηρεσίες του Δήμου οιοδήποτε σχετικό με την κακοκαιρία ζήτημα αντιμετωπίζουν ή εντοπίζουν.