Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Επεκτείνει τη Συμβολαιακή και στην αλιεία η Τράπεζα Πειραιώς

Τη διεύρυνση του επιτυχηµένου Προγράµµατος της Συµβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας και στον κλάδο της Αλιείας ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Αφετηρία του προγράµµατος αυτού στον τοµέα της θαλάσσιας αλιείας αποτελεί η συνεργασία µε την εταιρεία Μανιός & Σία ΟΕ, γεγονός που επιβεβαιώνει  ότι η Τράπεζα συνεχίζει δυναµικά την άµεση και ενεργό υποστήριξη όλων των εµπλεκοµένων στην παραγωγική διαδικασία του πρωτογενούς τοµέα, ενώ ταυτόχρονα συµβάλλει στην ενίσχυση της βιωσιµότητας κλάδων της αγροτικής οικονοµίας µε σηµαντική συµβολή στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού της χώρας σε αποµακρυσµένες νησιωτικές περιοχές καθώς στην αξιοποίηση του φυσικού της πλούτου.
Η Μανιός & Σία ΟΕ δραστηριοποιείται από 15ετίας και πλέον στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας στον τοµέα εµπορίας φρέσκων και νωπών ψαριών. Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση µέσης και υπερπόντιας αλιείας τρίτης γενιάς µε συνεχή ανοδική πορεία και αλιευτικό στόλο που ανέρχεται σε 11 γρι-γρι, 6 µηχανότρατες, καθώς και άλλα µικρότερα  αλιευτικά σκάφη. Τα τελευταία χρόνια έχει εστιάσει στις εξαγωγές ιχθυαλιευµάτων εντός Ε.Ε. και σε Τρίτες χώρες.





Υπεύθυνη Αλιεία

Σηµειώνεται ότι στο πλαίσιο του προγράµµατος για µία «Υπεύθυνη Αλιεία» η  WWF HELLAS και η ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ σε συνεργασία µε τους αλιείς της Μανιός & Σία ΟΕ και το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝΑΛΕ) του ΕΛΓΟ, υλοποιούν  για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο ένα πρόγραµµα βελτίωσης βιωσιµότητας στόλου, που αφορά σε πληθυσµούς σαρδέλας και γαύρου που αλιεύουν τα συγκεκριµένα σκάφη. 


Αφετηρία με τη θαλάσσια αλιεία 
Μέσω του διευρυμένου Προγράμματος Συμβολαιακής Αλιείας της Τράπεζας Πειραιώς, ο αλιέας έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται για να ανταποκριθεί στις δαπάνες της αλιευτικής του δραστηριότητας, αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη πληρωμή των αλιευμάτων του όταν τα παραδώσει στην εταιρεία.
Η νέα αυτή συμφωνία Συμβολαιακής Αλιείας, αφορά σε ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση που πιστοποιεί τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη του  επιχειρείν και την ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.


http://www.agronews.gr/