Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Υποχρέωση της πολιτείας να δώσει παιδεία στα Προσφυγόπουλα

Στήν Λάρισα στο 3ο Γυμνάσιο υποδέχθηκαν με θερμά χειροκροτήματα και χορούς 15
προσφυγόπουλα από την Συρία,διάφοροι φορείς η Ένωση Γονέων αλλά και αντιρατσιστικές οργανώσεις παραδίδοντας μαθήματα ανθρωπιάς ,όπως γράφει ο ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ της Καρδίτσας.
Στην τελετή υποδοχής ο Δήμαρχος Λάρισας είπε ότι υποδέχεται τα Προσφυγόπουλα όπως είναι υποχρέωση της Πολιτείας και της ΤΑ να δώσει παιδεία σε αυτά τα παιδιά,σε ανθρώπους που βίωσαν τόν πόλεμο.
Η Λάρισα αποτελεί  φωτεινή πυξίδα για ξενοφοβικές και κλειστές  κοινωνίες που διώχνουν με δικαιολογίες τα ταλαιπωρημένα  προσφυγόπουλα η τα στοιβάζουν όπως στην τουριστική και αφιλόξενη όμως  Πιερία
Ο Δήμαρχος Κατερίνης υπέκυψε στίς πιέσεις της ΕΞΕΠ και άλλων ρατσιστών που δυστυχώς εκλέγονται που αγνοούν τις διεθνείς νομικές υποχρεώσεις της χώρας μας.
Έτσι τούς μετέφεραν τούς φυγάδευσαν βιαστικά  από τη Ν.Χράνη όπου ενοχλούσαν, στήν Πέτρα Ολύμπου και μετά αφού κρυοπάγησαν εγκαταλελειμμένοι σε σκηνές οι Πρόσφυγες λόγω πολικών θερμοκρασιών, φυγαδεύτηκαν αλλού  εκ νέου μετά από τήν γενική κατακραυγή της κοινωνίας.
Και ας έφθασαν εκ.ευρώ από τον ΟΗΕ που κατασπαταλήθηκαν.από ΜΚΟ.
Είδαμε σε τι ελεεινή  απάνθρωπη κατάσταση μετά την έντονη χιονόπτωση ήταν οι Πρόσφυηες στή Μόρια Λέσβου.
Φρονώ δέν  πράξαμε ώς άνθρωποι το καθήκον μας, περιοριζόμαστε να κοιτάζουμε απαθείς και αδρανείς  τό  ατελείωτο μαρτύριο αυτών των δύστυχων  ανθρώπων μονάχα στους τηλεοπτικούς δέκτες μας

Β.Νουλέζας
Δικηγόρος