Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Ξεκίνησε το Σάββατο 18 Φλεβάρη η εκδήλωση της Εικαστικής έκθεσης που διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης

 Με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησε το Σάββατο 18  Φλεβάρη η εκδήλωση  της Εικαστικής έκθεσης που διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης, στην
Αίθουσα της Αστικής Σχολής Κατερίνης.


Πρόκειται  για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία  της Λ.Ε.Κ που  μέσα από αυτήν περνούν τα διαχρονικά μηνύματα όπως είναι η  ευαισθησία, η  συλλογικότητα, η  αγάπη για την λαϊκή μας παράδοση, η ειρήνη, η  ομορφιά της ζωής και της φύσης.
Στην έκθεση συμμετέχουν 28 Καλλιτέχνες-Δημιουργοί  στην πλειοψηφία τους  αυτοδίδακτοι, και επιπλέον αυτών, τιμής ένεκεν, προβάλλονται και έργα των   Ανέστη Δομακίδη  και  Αναστασίας Γεροφωκά, δραστήριων μελών της Λαϊκής Επιτροπής, που πρόσφατα έφυγαν από τη ζωή.

Το σύνολο των έργων που εκτίθενται υπερβαίνει τα  100 μεγάλων διαστάσεων, και επιπλέον  αυτών, πάνω από 150 μικροαντικείμενα και κοσμήματα.
Την ημέρα έναρξης της έκθεσης η προσέλευση του κόσμου  ήταν μεγάλη  καθώς και η ικανοποίηση που εκφράστηκε για το πλήθος  και την ποιότητα των έργων που εκτίθενται. Πράγματι η μεγάλη συμμετοχή τόσο σε αριθμό καλλιτεχνών, όσο και έργων ξεπέρασε τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των διοργανωτών.  Εκτίθενται έργα  όπως: Πίνακες ζωγραφικής, ξυλόγλυπτα, έργα από πηλό και πέτρα,  καθρέφτες με εικαστική κορνίζα, διάφορες   εικαστικές κατασκευές, φωτογραφίες, κοσμήματα, παλαιωμένα έπιπλα, μικρά διακοσμητικά αντικείμενα κλπ. Είναι μια πλούσια και ποιοτική εικαστική έκθεση που αποτελεί πλέον πολιτιστικό γεγονός για την πόλη μας.

Στην ολιγόλεπτη ομιλία του  ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Επιτροπής  Τόλιος Γιώργος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ίδρυσής  της  και στη δράση που ανέπτυξε μέχρι τώρα.  Κάλεσε όλους τους  δημιουργούς και τους παραβρισκόμενους να συμμετέχουν στους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες για μια κοινωνία χωρίς ανεργία, με σταθερή και μόνιμη  δουλειά για όλους, χωρίς το ρατσισμό, φασισμό, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Ευχαρίστησε δε όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της έκθεσης και ιδιαίτερα τους δημιουργούς που συμμετέχουν και εκθέτουν τα έργα τους.

Μια επίσκεψη στην  Αστική σχολή Κατερίνης τις ώρες 6μμ μέχρι 9μμ θα δώσει την ευκαιρία   στους συμπολίτες μας να χαρούν πολλά και πολυποίκιλα εικαστικά εκθέματα που σπάνια έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν έτσι όλα μαζί.
Ομάδα Πολιτισμού
Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης