Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Όλα έτοιμα για την 4η Γιορτή (κρασιού) Πιερικών Οίνων (Π.Γ.Ε.) στο Ελατοχώρι Πιερίας το τριήμερο 17, 18 & 19 Φεβρουαρίου 2017

Το Ελατοχώρι Πιερίας είναι έτοιμο και φέτος να υποδεχθεί τους επισκέπτες του, στις 17, 18 & 19 Φεβρουαρίου 2017, στην 4η Γιορτή (κρασιού) Πιερικών Οίνων (Π.Γ.Ε.). Μια εκδήλωση
που αναδεικνύει τον πλούτο της Πιερικής Γης μέσα από τους εκλεκτούς οίνους που παράγονται σε αυτήν, μέσα από την ομορφιά του τοπίου ως έναν ξεχωριστό προορισμό αναψυχής που προσφέρει άρτιες ξενοδοχειακές υποδομές οι οποίες πλαισιώνουν το σύγχρονο Χιονοδρομικό Κέντρο του Ελατοχωρίου που λειτουργεί με τις πιο υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας.
Μέσα από μια μοναδικά διαρθρωμένη παρουσίαση οι οινοποιοί της Πιερίας προβάλλουν με επαγγελματικό τρόπο τις ετικέτες των κρασιών τους με αφορμή την γιορτή κρασιού στο Ελατοχώρι. Κάθε χρόνο εκατοντάδες επισκέπτες έχουν ως προορισμό το Ελατοχώρι για να περάσουν ένα όμορφο Σαββατοκύριακο απολαμβάνοντας τους τοπικούς οίνους. Το υψηλό επίπεδο στις προηγούμενες εκδηλώσεις είχε ως αποτέλεσμα, φέτος να πάρουν μέρος στην γιορτή μαζί με τους Οίνους Ολύμπου Πιερίας και οινοποιεία της ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου και των Πιερίων. Οι οινοποιοί της Πιερίας που συμμετέχουν είναι, Γεώργιος & Μίλτος Αδάμος, Αθανάσιος Γραμματόσης, Απόστολος Κούρτης, Νικόλαος Μάνος - Αστερι, Ξηρομερίτη Χριστίνα, Κωνσταντίνος & Δημήτρης Παπαγιαννούλης, και Αφοί Χρυσοστόμου. Επίσης συμμετέχουν, η εταιρία (οινοποιείο) Ευάγγελος Τσάνταλης Α.Ε., που έχει αμπελώνες στην Πιερία, το οινοποιείο Βογιατζής (Βελβεντός)  και το οινοποιείο Ντούγκος (Ραψάνη).
Τα καταλύματα του Ελατοχωριού στα οποία θα πραγματοποιηθεί οινογνωσία είναι: Alseides Boutique Hotel, Semeli Resort, Vaela Pallas καθώς και το καφέ Ίταμος. Επίσης, στη γιορτή συμβάλλουν και τα καταλύματα, Αλθαία, Αρχονταρίκι, Άτριον, Διάσελο, Μύθος, Νικέλλη, Πήγασος, Πιερίδες Μούσες, Πατρικό. Να σημειωθεί ότι η οινογνωσία θα πραγματοποιηθεί και στις ταβέρνες του παλιού χωριού, Ανώι, Παλιό Σχολειό, Τζιβαέρι.
Όλη η εκδήλωση συμπεριλαμβάνει και παρουσίαση από παραγωγούς με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
ü  Την Παρασκευής το βράδυ 17 Φεβρουαρίου 2017 στις 20:00, στην πλατεία του παλιού χωριού. Εκεί ο Σύλλογός Επαγγελματιών Ελατοχωρίου καλωσορίζουν τους επισκέπτες προσφέροντάς τους ζεστό κρασί ώστε να ξεκινήσει η μύησή τους.
ü  Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 από τις 13:00 μέχρι τις 16:00 θα πραγματοποιηθεί οινογνωσία στις ταβέρνες που συμμετέχουν. Από τις 17:00 μέχρι τις 19:00 στον πετρόχτιστο χώρο στην πλατεία του Παλαιού Ελατοχωρίου θα πραγματοποιηθεί ομιλία για τα μανιτάρια και τη σχέση τους με τους ελληνικούς αμπελώνες. Από τις 21:00 η οινογνωσία θα συνεχιστεί στα διάφορα καταλύματα και καφέ του Ελατοχωρίου υπό τη συνοδεία μουσικής.
ü  Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 στον πετρόχτιστο χώρο στην πλατεία του Παλαιού Ελατοχωρίου οι επισκέπτες και οινόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους οινοπαραγωγούς, να δοκιμάσουν τα κρασιά τους με ειδικά ποτήρια που μπορούν να προμηθευτούν με μια συμβολική τιμή και να αγοράσουν τα κρασιά της επιλογής τους από τα ειδικά σημεία πώλησης. Η εκδήλωση που θα πλαισιώνεται από μουσική, θα ξεκινήσει στις 12:00 και θα διαρκέσει έως τις 16:00.
Όλη η εκδήλωση συμπεριλαμβάνει και παρουσίαση από παραγωγούς παραδοσιακών τοπικών προϊόντων τα οποία μπορούν να αγοραστούν από τα ειδικά σημεία πώλησης.
Οι οινοπαραγωγοί της εκδήλωσης συμβουλεύουν τους φίλους του κρασιού, «απολαμβάνουμε το κρασί με παρέα, το καταναλώνουμε υπεύθυνα έχοντας όμως πάντα κατά νου πως δεν οδηγούμε έχοντας πιει»!
Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ελατοχωρίου, η ομάδα νέων του Ελατοχωρίου (Y.P.P.) και οι οινοπαραγωγοί της Πιερίας με χαρά σάς προσκαλούν στην 4η Γιορτή (κρασιού) Πιερικών Οίνων (Π.Γ.Ε.) ! ! !