Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

«Πεθαίνει» ο Θερμαϊκός - Εστία ρύπανσης έφτασε μέχρι την ακτή

Πηγή: voria.gr (ΑΡΧΕΙΟ)
Περιστατικό ρύπανσης του Θερμαϊκού Κόλπου απασχολεί τις λιμενικές αρχές της Θεσσαλονίκης. Παρότι καταβάλλονται προσπάθειες απορρύπανσης των
υδάτων, η κηλίδα έφθασε ως την ακτή, προσβάλλοντάς την κατά μήκος περίπου 150 μέτρων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, η θαλάσσια ρύπανση παρατηρήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, πλησίον του κρηπιδώματος 26 (dock 26) και είχε έκταση περίπου είκοσι τετραγωνικών μέτρων. Περιγράφεται δε, ως ιριδίζον φιλμ στην επιφάνεια του νερού και φαίνεται ότι πρόκειται για πετρελαιοειδή κατάλοιπα.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδώσει οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη, ενώ σε κανένα από τα πλοία που βρίσκονται ελλιμενισμένα δεν διαπιστώθηκε κάποια διαρροή καυσίμων.
Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ ενημέρωση ζήτησαν και οι εισαγγελικές αρχές της πόλης.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Θαλάσσια ρύπανση, παρατηρήθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, στον λιμένα Θεσσαλονίκης πλησίον του κρηπιδώματος 26 (dock 26) έκτασης περίπου είκοσι τετραγωνικών μέτρων (20m2) ιριδίζοντος φιλμ, καθώς και πετρελαιοειδή κατάλοιπα σε μήκος περίπου εκατόν πενήντα μέτρων (150μ.), ενώ άμεσα ξεκίνησαν οι διαδικασίες απορρύπανσης .

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης».

http://www.cnn.gr/