Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Διπλό πένθος για το Ελληνικό ποδόσφαιρο: «Έφυγαν» μέσα σε λίγες ώρες Παπαποστόλου και Πετρίδης!

Η σημερινή μέρα τελειώνει μέσα σε κλίμα θλίψης και οδύνης για την οικογένεια της ΑΕΚ, καθώς έφυγαν από τη ζωή μέσα σε διάστημα λίγων ωρών δύο άνθρωποι με μεγάλη ιστορία στην ομάδα μας. Ο Μίλτος Παπαποστόλου «λύγισε» μετά από οκταετή μάχη με σοβαρά
προβλήματα υγείας, ενώ ο συμπαίκτης του τις δεκαετίες '50 και '60 στην ΑΕΚ Γιώργος Πετρίδης έχασε τη ζωή του σε τροχαίο!

Ο Μίλτος Παπαποστόλου, γεννημένος το 1935 στην Ομβρυακή Φθιώτιδας, αγωνίστηκε με τη φανέλα της ΑΕΚ για έξι σεζόν (1959-65), υπήρξε μέλος της πρωταθλήτριας ομάδας του 1963, ενώ διετέλεσε για ενάμιση χρόνο προπονητής της ΑΕΚ από τα μέσα της περιόδου 1979-80 μέχρι και την ολοκλήρωση της περιόδου 1980-81 σε συνολικά 43 αγώνες πρωταθλήματος. 
Διετέλεσε για τέσσερα χρόνια προπονητής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και επί σειρά ετών πρόεδρος του Συνδέσμου των Ελλήνων προπονητών ποδοσφαίρου. 
Σύσσωμη η κιτρινόμαυρη οικογένεια, διοίκηση, παλαίμαχοι, ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και στον γιο του, Ντίνο, που διετέλεσε στέλεχος του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ. 

Ενας ακόμα από τους πρωταθλητές του 1963, ο Γιώργος Πετρίδης, γεννημένος στους Αμπελόκηπους στις 10 Φεβρουαρίου 1938, ήρθε στην ΑΕΚ από το Πέρα Κλουμπ το 1957 και αγωνίστηκε στην ομάδα μας μέχρι το 1965. 
Διετέλεσε συνεργάτης του Τόζα Βεσελίνοβιτς στον πάγκο της ΑΕΚ την περίοδο 1987-88 και στη συνέχεια υπήρξε μέλος του τεχνικού τιμ των «κιτρινόμαυρων» υποδομών. 
Η οικογένεια της ΑΕΚ συλλυπείται θερμά την οικογένεια του Γιώργου Πετρίδη, ο οποίος αποτέλεσε μία από τις σημαντικές ποδοσφαιρικές μορφές στην ιστορική διαδρομή του συλλόγου μας.

*Στη φωτογραφία του 1963 από αναχώρηση της ΑΕΚ για αγώνα στη Θεσσαλονίκη βλέπουμε,τους δύο εκλιπόντες στην κορυφή της σκάλας του αεροπλάνου, δίπλα στον τότε βοηθό προπονητή Γιώργο Νταϊσπάγκο (ο Παπαποστόλου με το σκούρο πουκάμισο και ο Πετρίδης με το λευκό). Δίπλα τους, με το καπέλο στο χέρι ο Μαρδίτσης, ενώ διακρίνονται από πάνω προς τα κάτω και οι Σκαφίδας, Δούκας, Σεραφείδης, Κανελλόπουλος, Σταματιάδης, Νεστορίδης και Τσαχουρίδης.



Διαβάστε τη συνέχεια εδώ