Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Το Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης "ο Άργος" καταγγέλλει την Αντιδήμαρχο του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, κ. Ασλανίδου

 Καταγγελία

Με την παρούσα οι παρακάτω υπογράφοντες καταγγέλλουν την Αντιδήμαρχο του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, κ. Ασλανίδου για τους παρακάτω λόγους:


Σύμφωνα με το Ν.4039/2012 άρθρο 9 κάθε Δήμος έχει υποχρέωση να συστήνει πενταμελή Επιτροπή Ελέγχου για την εφαρμογή του προγράμματος που αφορά στα αδέσποτα ζώα. Στο Δήμο Πύδνας-Κολινδρού έχει συσταθεί μεν η εν λόγω Επιτροπή αλλά δεν συγκαλείται ποτέ προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα των αδέσποτων ζώων. Οποιαδήποτε ενέργεια του Δήμου πραγματοποιείται χωρίς να λαμβάνεται καθόλου υπόψη η Επιτροπή ούτε και να ενημερώνεται.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την κ. Ασλανίδου, αρμόδια για τα θέματα των αδέσποτων ζώων καθώς περισυλλέγει και εξαφανίζει αδέσποτα ζώα κατά την κρίση και βούλησή της ή απλά γιατί κάποιος της το ζήτησε.

Στις 9 Φεβρουαρίου 2017 περισυνελέγησαν πέντε (5)κουτάβια  τα οποία φρόντιζε δική μας ομάδα φιλόζωων και όταν η κ. Ασλανίδου ερωτήθηκε γιατί προέβη στην ενέργεια αυτή, απάντησε ότι κάνει ότι θέλει και δεν ρωτά κανέναν.


Καθώς σύμφωνα με το Ν. 4039/2012 ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να εφαρμόζει την ισχύουσα νομοθεσία σε συνεργασία με την Επιτροπή, ΖΗΤΟΥΜΕ  από την εν λόγω Αντιδήμαρχο να μας υποδείξει το σημείο στο οποίο τοποθέτησε τα πέντε (5) αυτά κουτάβια και τη μητέρα τους και να μας απαντήσει στο ερώτημα πώς εξαφανίστηκαν τα στέγαστρα κάτω από τα οποία τα ζώα κοιμούνταν.

Με εκτίμηση 

Μαρία Μητσιγεώργη

Μαρία Παυλίδου 

Ελένη Τζηρά

Διάνα Ηλιάδη 

Αλέξανδρος Θεοκλείτου

 
Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης "ο Άργος"
Animal Welfare Union of Katerini "Argos"


Διαβάστε την απάντηση της κας Ασλανίδου στην παραπάνω καταγγελία, εδώ