Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΟΞΕΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡ.ΦΕ.Ο.

   Η πολυσυλλεκτικότητα και ο διεθνής χαρακτήρας  που αποτελούν την τελευταία οκταετία το κυρίαρχο στοιχείο στη λειτουργία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.), δρέπουν και
αποδίδουν καρπούς.
  Απόρροια αυτής της δυναμικής, η επιλογή του Νομού Πιερίας από διπλωμάτες που δραστηριοποιούνται στην συμπρωτεύουσα τόσο για εξέταση μέσω διπλωματικής ημερίδας των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο τους, αλλά και ξενάγηση στην παρολύμπια περιοχή.
  Ο πρόξενος της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη dr Martin Ladislau Salamon γοητευμένος από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις ομορφιές της Πιερίας αλλά και τις άριστες εντυπώσεις από την συνεργασία με τον ΟΡ.ΦΕ.Ο. το καλοκαίρι του 2016, όπου η γειτονική χώρα αποτέλεσε την τιμώμενη χώρα του τελευταίου Φεστιβάλ Ολύμπου, προσκάλεσε στην Πιερία το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Φεβρουαρίου 2017 συναδέλφους του άλλων προξενείων, σε διήμερο γνωριμίας και συνεργασίας.
  Παρόντες οι πρόξενοι των κρατών, Κύπρος, Τσεχία, Φινλανδία, Καναδάς, Ιορδανία, Λουξεμβούργο, οι οποίοι μετά την επίσκεψή τους το πρωινό της Κυριακής στο αρχαιολογικό μουσείο του Δίου, συναντήθηκαν στη συνέχεια σε γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρη Παπαχρήστο και το γενικό γραμματέα Νικόλαο Πασχαλούδη.
  Η κουβέντα ασφαλώς γύρω από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου, οι προοπτικές ευρύτερων συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο, οι εντυπώσεις από τις μέχρι τώρα τιμώμενες χώρες του θεσμού, οι φυσικές ομορφιές της Πιερίας, οι δυνατότητες ανάπτυξης της, κ.α.
  Οι κ. Παπαχρήστος και Πασχαλούδης είχαν ιδιαίτερη συνομιλία και διεξοδική συζήτηση με τον πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας Αντώνιο Μανδρίτη, μιας και η μεγαλόνησος θα είναι η τιμώμενη χώρα του 46 Φεστιβάλ Ολύμπου 2017, με την επίτιμη πρόξενο της Τσεχίας  Margarita Ignatidou της οποίας η χώρα προτάθηκε ως τιμωμένη του έτους 2018 και με τον dr.Martin Ladislau Salamon γύρω από τα τεκταινόμενα της συνεργασίας την απελθούσα χρονιά.
  Μάλιστα ο τελευταίος προσκάλεσε τον ΟΡ.ΦΕ.Ο. να παραβρεθεί στην ολομέλεια των προξενικών αρχών που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017, όπου ο Ρουμάνος διπλωμάτης θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της συνεργασίας της χώρας του με το Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου.
  Στο τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος του Οργανισμού Γρηγόρης Παπαχρήστος στο πλαίσιο της διαφαινόμενης συνεργασίας, επέδωσε στην επίτιμη πρόξενο της Τσεχίας Margarita Ignatidou το λεύκωμα των σαράντα χρόνων της διαδρομής του Φεστιβάλ Ολύμπου.