Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Παλιάμπελα Πιερίας: Κυνηγός έφτιαξε αυτοσχέδιες παγίδες με φυσίγγια – δράμια που σκοτώνουν αγριογούρουνα & τις τοποθέτησε κοντά στον οικισμό!

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης φέρνει στη δημοσιότητα άλλο ένα περιστατικό με τρεις αυτοσχέδιες παγίδες για θήρευση αγριογούρουνων στην
Πιερία που δείχνει την ασυδοσία των αυτοαποκαλούμενων «οικολόγων» κυνηγών οι οποίοι δεν διστάζουν να θέσουν οποιονδήποτε σε κίνδυνο αρκεί να πετύχουν το θήραμα τους. Οι αυτοσχέδιοι πυροβόλοι μηχανισμοί εντοπίστηκαν στις 19 Δεκεμβρίου 2016 μόλις 500 μέτρα από τον οικισμό, που όπως δήλωσε στο www.zoosos.gr ο Γιάννης Πολυχρόνης πρόεδρος Κ.Ο.ΜΑ.Θ., είναι τα Παλιάμπελα, στο χωράφι με καρυδιές το οποίο ανήκει στον δράστη και είναι δίπλα σε δρόμο και στο ρέμα στο οποίο περπατούσαν οι κυνηγοί, που τον εντόπισαν.
Ο δράστης συνελήφθη αφού εντοπίστηκε καθώς είχε τοποθετήσει τις παγίδες στο χωράφι του.
Ο δράστης, βρέθηκε και συνελήφθη (και για την υπόθεση θα οριστεί δικάσιμος), είχε τοποθετήσει στις παγίδες σκάγια με δράμια που σκοτώνουν αγριογούρουνα. Οι κυνηγοί που έπεσαν πάνω σε μια από αυτές μαζί με τα σκυλιά τους γλύτωσαν καθώς ο αυτοσχέδιος μηχανισμός μπλόκαρε και δεν λειτούργησε, εντούτοις μετά από έρευνα μαζί με τους θηροφύλακες βρήκαν στην ίδια περιοχή άλλες δύο όμοιες που επίσης είχαν σκάγια.
Η Κ.Ο.ΜΑ.Θ. επισημαίνει αναφορικά και με αυτό το έγκλημα: «Πρόσφατα δύο κυνηγοί μπεκάτσας ήρθαν αντιμέτωποι με το θάνατο σε περιοχή του νομού Πιερίας. Συγκεκριμένα οι κυνηγοί, περπατούσαν σε ένα ρέμα μαζί με τα δύο σκυλιά τους όταν αντιλήφθηκαν μία πετονιά να είναι δεμένη σε δύο δέντρα και να τους κόβει το δρόμο. Στο ένα δέντρο υπήρχε τοποθετημένος ένας παράξενος μηχανισμός που τους κίνησε την υποψία μιας και έμοιαζε με κάνη που σημαδεύει προς την πετονιά.
Πριν προλάβουν όμως να αντιδράσουν, το ένα από τα δύο σκυλιά τους πέρασε από την πετονιά. Βλέποντας το σκύλο να μη σταματά στις φωνές τους “πάγωσε το αίμα τους”. Μόλις το σκυλί πέρασε την πετονιά, ακούστηκε ένας μεταλλικός ήχος και ευτυχώς τίποτα άλλο.
Τρεις τέτοιοι μηχανισμοί εντοπίστηκαν...
Πλησίασαν το μηχανισμό που αποτελούνταν από ένα σωλήνα μήκους περίπου μισού μέτρου, μία βίδα με οπή στο κέντρο της στο πίσω μέρος του σωλήνα και μία ποντικοπαγίδα. Ξεβιδώσανε τη βίδα και το αίμα τους πάγωσε για δεύτερη φορά όταν διαπίστωσαν πως μέσα υπήρχε ένα φυσίγγι με δράμια για αγριογούρουνα, το οποίο είχε μάλιστα χτυπηθεί όταν ο σκύλος ενεργοποίησε την ποντικοπαγίδα, αλλά για καλή τους τύχη το φυσίγγι δεν έσκασε!
Όταν συνήλθαν από το ισχυρό σοκ της διαπίστωσης πως μπορούσαν να χάσουν το σκύλο τους ή ακόμη και την ίδια τη ζωή τους καλέσανε τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης. Πράγματι οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Θεοδωρακόπουλος Σταύρος και Τσιμόπουλος Διονύσης κατέφτασαν άμεσα στην περιοχή και αφού πήραν κατάθεση από τους κυνηγούς τους άφησαν να φύγουν.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ