Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Εκδήλωση – Σεμινάριο: «Αναρτήσεις Δασικών Χαρτών στη Θεσσαλονίκη»

Το ΤΕΕ/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, το ΓΕΩΤΕΕ- Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν την επόμενη ενημερωτική εκδήλωση-σεμινάριο (μετά την επιτυχία της εκδήλωσης στην Κατερίνη), με θέμα:

«Αναρτήσεις Δασικών Χαρτών στη Θεσσαλονίκη».

Η εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017, στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ (Μεγ. Αλεξάνδρου 49), από τις 10:00 έως τις 13:00. Απευθύνεται στα μέλη των τριών φορέων αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και κατά τη διάρκειά της θα παρουσιαστούν θέματα ενημερωτικά σχετικά με την σύνδεση της κτηματογράφησης με τους δασικούς χάρτες, διευκρινιστικά για τις αναρτήσεις, καθώς και νομικά θέματα για το καθεστώς που διέπει τις ενστάσεις κ.λ.π.
Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση των επιστημόνων που ασχολούνται με το θέμα, μηχανικών, νομικών και δασολόγων, δεδομένης της σημασίας των χαρτών στον χωροταξικό σχεδιασμό, την προάσπιση του φυσικού περιβάλλοντος, το ιδιωτικό ενδιαφέρον. Η ανάρτηση δασικών χαρτών ανά την επικράτεια ξεκίνησε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, ολοκληρώνεται καταρχήν στις 10 Φεβρουαρίου και αφορά σε 33 περιοχές της χώρας, καλύπτοντας συνολικά 46.8 εκατομμύρια στρέμματα.
anartiseis_das_xarton_thess