Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ  ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
«20ος ΑΙΩΝΑΣ: ΑΠΑΝΩΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΟΜΟΕΘΝΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»


                  Κύκλο διαλέξεων ιστορικού περιεχομένου με τίτλο «20ος αιώνας: Απανωτά προσφυγικά ρεύματα ομοεθνών πληθυσμών στην Ελλάδα» για εκπαιδευτικούς, διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ποντίων Εκπαιδευτικών και την Εύξεινο Λέσχη.
Στο νέο κύκλο, που θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου 2017, οι διαλέξεις θα παραδίδονται κάθε Τετάρτη, από τις 18.00 έως τις 20.00, στο Αμφιθέατρο του 34ου Δημοτικού Σχολείου (Αρριανού 3) από εθελοντές ιστορικούς, καθηγητές πανεπιστημίου και διδάκτορες ιστορίας. Στο πρόγραμμα μπορούν να πάρουν μέρος έως και 100 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων από σχολεία της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση.
Επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, Ευστάθιος Πελαγίδης και συντονιστής ο εκπαιδευτικός, Κωνσταντίνος Ανθόπουλος.
Οι αιτήσεις θα κατατίθενται ηλεκτρονικά από την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017, από τις 09.00 το πρωί έως τη συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού συμμετεχόντων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι απαντήσεις θα σταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 2310.841-109 και 2310.841-498, κατά τις ώρες 08.00 έως 16.00.

Η αίτηση, το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερα στοιχεία, στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης: LINK