Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ»

  Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας από το Σύλλογο Κρητών Πιερίας «το ξαθέρι». Τα μέλη και οι φίλοι του
Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στο εστιατόριο «Μαγειράκος» μέσα σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα κρητική παραδοσιακή μουσική υπό τους ήχους του κρητικού σχήματος των «Μαδαριτών». Συγκεκριμένα, ο εξαίρετος καλλιτέχνης Σταύρος Δούρος με το συγκρότημά του ταξίδεψε το κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο μελωδίες από την παραδοσιακή μουσική της Κρήτης. Παράλληλα, χοροί από διάφορα μέρη της Κρήτης παρουσιάστηκαν από το εφηβικό χορευτικό τμήμα  του Συλλόγου.



Με την παρουσία του ευλόγησε την κοπή της βασιλόπιτας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, τον οποίο και ευχαριστούμε για την ιδιαίτερη τιμή.
 Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο εκπρόσωπος του διαγνωστικού κέντρου  EUROMEDICA ΠΙΕΡΙΑΣ κ.  N. Ζούντσας, παρουσία του οποίου όπου ανακοινώθηκε δωρεά από τον υπεύθυνο του κέντρου κ. Μ. Δώρη προς το Σύλλογό μας, καθώς επίσης και μελλοντική συνεργασία. 

Ευχαριστούμε την Αντιπεριφερειάρχη  Πιερίας κ. Σ. Μαυρίδου, τον εκπρόσωπο του Δήμου Κατερίνης κ. Θ. Παυλίδη, τον βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χ. Τζαμακλή, τον εκπρόσωπο της βουλεύτριας Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μ. Σκούφα, καθώς και τον εκπρόσωπο του βουλευτή Πιερίας της Ν. Δημοκρατίας κ. Κ. Κουκοδήμο, τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Κατερίνης κ. Κ. Τσιουκάνη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Α. Λιακόπουλο που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και συγκεκριμένα: τη Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών Κατερίνης, το Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας, τη «Θρακική Εστία» Πιερίας, τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Κατερίνης «Νοσταλγοί Της Παράδοσης» και τον Σύλλογο Κρητών Δράμας. Τέλος, ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, που βρίσκονται πάντοτε δίπλα μας και στηρίζουν το έργο μας.
Με εκτίμηση το Δ.Σ.