Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Δήμος Δέλτα: Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 1/4 στη Νέα Μαγνησία

Η εαρινή αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος του Δήμου Δέλτα συνεχίζεται το προσεχές Σάββατο 1 Απριλίου 2017, στο Θεατράκι της Νέας Μαγνησίας. Το
ραντεβού προσφοράς και αλληλεγγύης με τους εθελοντές αιμοδότες είναι προγραμματισμένο από τις 09.30 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα των αιμοδοσιών έχει ως εξής:
  • Σάββατο 1 Απριλίου: Θεατράκι Ν. Μαγνησίας, από 9.30 έως 13.00
  • Κυριακή 2 Απριλίου: ΚΑΠΗ Χαλάστρας, από 9.00 έως 13.00
  • Τετάρτη 19 Απριλίου: ΚΑΠΗ Ν. Μαλγάρων, από 16.0 έως 20.00
  • Κυριακή 14 Μαΐου: Δημοτικό Κατάστημα Καλοχωρίου, από 9.30 έως 13.00
  • Σάββατο 17 Ιουνίου: Πολιτιστικό Κέντρο Διαβατών

Ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Θ. Φωτόπουλος κάλεσε τους πολίτες να δώσουν αίμα και δήλωσε: «Το να δίνεις αίμα είναι μια υπέρτατη κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, τον άγνωστο συνάνθρωπο που σε κάποιο νοσοκομείο δίνει μάχη για την υγεία του ή ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή. Εκείνους τους ανθρώπους πρέπει να έχουμε στο νου μας και να πάμε να δώσουμε αίμα στις αιμοδοσίες της Τράπεζας Αίματος του Δήμου μας, η οποία λειτουργεί και θέλει να ενισχύεται ακριβώς για να βοηθά στους συνδημότες που έχουν ανάγκη. Εμείς από την πλευρά μας σε συνεργασία με τις μονάδες αιμοδοσίας των νοσοκομείων μας, διευκολύνουμε τους αιμοδότες που μπορούν να δώσουν αίμα σε οικείο περιβάλλον, χωρίς να χάσουν πολύτιμο χρόνο. Καλώ όλους τους φίλους να κάνουν την κίνηση και να προσέλθουν στις αιμοδοσίες, πολύ περισσότερο που όπως γνωρίζουμε υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη για αίμα στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες».
Καθημερινά πολλοί συνδημότες μας απευθύνονται στην τράπεζα αίματος του Δήμου Δέλτα προκειμένου να καλύψουν ανάγκες για χειρουργεία, αναπληρώσεις, έπειτα από κάποιο ατύχημα κ.α. Το καλοκαίρι οι ανάγκες είναι ακόμα μεγαλύτερες και γι’ αυτό είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων: γιατί ποτέ δεν ξέρει κανείς πότε ο ίδιος ή κάποιος από την οικογένειά του θα χρειαστεί αίμα!