Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821

Η μεγάλη διπλή γιορτή του Έθνους μας, που τιμούμε την 25η Μαρτίου, έχει πάντα για τον ελληνισμό και την Ορθοδοξία έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Εκπέμπει μηνύματα
πίστης, ελπίδας και εθνικής ανάταξης. Το Έθνος μας, γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας, με τον αγώνα των προγόνων μας για την ελευθερία και τις αξίες που να αναδεικνύουν αυτά που μας κληροδοτήθηκαν  από γενιά σε γενιά.
          Ο φετινός εορτασμός μας βρίσκει για ακόμα μια χρονιά, μπροστά σε οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις. Ταυτόχρονα όμως μας καλεί να σταθούμε άξιοι συνεχιστές της εθνικής κληρονομιάς μας καταθέτοντας τις πιο μεγάλες και δημιουργικές δυνάμεις μας για την αναγέννηση της Χώρας μας. Τώρα είναι η ώρα της υπευθυνότητας, της συλλογικότητας, της ομοψυχίας, της προστασίας και του σεβασμού των δημοκρατικών θεσμών. Ενωμένοι, μπορούμε να κάνουμε πράξη όλα όσα οραματιζόμαστε».
          Ας υψώσουμε τη γαλανόλευκη και ας προσέλθουμε στις παρελάσεις με σεβασμό και υπερηφάνεια, αποτίοντας φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους Ήρωες του 1821.
          Χρόνια Πολλά και θερμές ευχές για ένα καλύτερο μέλλον για το Έθνος μας.

                                              H Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας