Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Δήμος Κατερίνης: Αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών, οι καθημερινές παρεμβάσεις την Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΛΑΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ



Με σύνθημα «Σκεφτόμαστε απλά όπως η φύση», τις προγραμματισμένες εργασίες κλάδευσης των δέντρων, θρυμματισμού των οργανικών υπολειμμάτων κλάδευσης και εναπόθεσής τους σε κοινόχρηστους χώρους συνεχίζει και φέτος, στο πλαίσιο των ετήσιων εργασιών συντήρησης, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης.


Τη διαδικασία των εργασιών συντήρησης περιγράφουν επί τόπου, οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου: «Τα υπολείμματα των κλαδεύσεων (κλαδιά, φύλλα) θρυμματίζονται απευθείας σε μορφή «chips», στον χώρο όπου γίνονται οι κλαδεύσεις και συλλέγονται, σε ειδικά διαμορφωμένο όχημα του Δήμου. Στην συνέχεια εναποτίθενται σε διάφορους κοινόχρηστους χώρους, όπως πάρκα, πολυχρηστικές νησίδες, για βελτίωση του εδάφους και καταπολέμηση της ανάπτυξης ζιζανίων σε αυτό».


Αξίζει να σημειωθεί, ότι, οι κλαδεύσεις αυτές με την παράλληλη απομάκρυνση των ξερών κλαδιών και καρπών συμβάλλουν στην αποφόρτιση και αποκατάσταση της κόμης  εξασφαλίζοντας έτσι την αειφορική παρουσία των δέντρων (χωρίς να αλλοιώνεται η μορφή τους) και την απρόσκοπτη κίνηση πεζών και οχημάτων.


«Στο Δήμο Κατερίνης λειτουργούμε απλά όπως η φύση,  αφού οτιδήποτε κλαδεύεται, δεν πάει χαμένο, αλλά ανακυκλώνεται και επιστρέφει πάλι πίσω σε αυτή. Ταυτόχρονα, μέσω αυτής της διαδικασίας, προωθείται η ευαισθητοποίηση των δημοτών, μικρών και μεγάλων στην έννοια του περιβάλλοντος, καθώς και η ανάπτυξη σεβασμού για το αστικό πράσινο» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  Κώστας Τσιουκάνης.