Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Καθορισμός αριθμού εισακτέων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Συνολικά 495 λιγότερες θα είναι οι θέσεις στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τις οποίες θα διεκδικήσουν οι υποψήφιοι των πανελλήνιων
εξετάσεων, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ. Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 οι εισακτέοι στα Πανεπιστήμια, πάντως, θα είναι 1.005 λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι εισακτέοι στα ΤΕΙ περισσότεροι κατά 510. Οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 42.850 θέσεις στα Πανεπιστήμια και 26640 στα ΤΕΙ.
Ο αριθμός των θέσεων στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης προέκυψε αφού ελήφθησαν υπόψη ο αριθμός των εισακτέων κατά το σχολικό έτος 2016 – 2017, τα αιτήματα των τμημάτων κάθε ιδρύματος για τον βέλτιστο αριθμό θέσεων ανά τμήμα, τα καταγεγραμμένα από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου προβλήματα ανά τμήμα, καθώς και στοιχεία σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις των ιδρυμάτων.
Όσο αφορά τα δυο τμήματα δασολογίας (Πανεπιστήμια) και τα τρία τμήματα δασοπονίας (ΤΕΙ), ο αριθμός των θέσεων για το ακαδ. έτος 2017−2018 παραμένει ακριβώς ίδιος με τον αντίστοιχο περσινό αριθμό στα τέσσερα από τα πέντε τμήματα. Εξαίρεση αποτελεί το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (Καρδίτσα) που επανέρχεται με 40 θέσεις στο μηχανογραφικό της ακαδημαϊκής περιόδου 2017 – 2018, ενώ δεν υπήρχε το προηγούμενο έτος λόγω της σχεδιαζόμενης συγχώνευσής του με το ομότιτλο του Καρπενησίου.
Αναλυτικά οι θέσεις εισακτέων έχουν ως εξής:
Τμήμα
Αριθμός Εισακτέων
Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος (ΑΠΘ, Θεσ/νικη)
115
Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (ΔΠΘ, Ορεστιάδα)
160
Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (Καρδίτσα)
40
Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (Δράμα)
145
Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (Καρπενήσι)
160

Η σχετική απόφαση (ΦΕΚ):

https://dasarxeio.com/