Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Καταγγέλουμε την παρουσιά του ναζισμού στην Κατερίνη

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Οι άνεργοι γνωρίζουν ότι για την ανεργία τους ευθύνεται το κοινωνικό σύστημα της πλουτοκρατίας δηλαδή ο καπιταλισμός. Οι πλουτοκράτες επενδύουν όταν, αν και όπου υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος, ψάχνοντας πρώτα από όλα για φτηνή εργατική δύναμη, για εξαθλιωμένους εργαζόμενους.
Η ναζιστική ιδεολογία αθωώνει το εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού, τους πλουτοκράτες, στοχοποιώντας για την ανεργία πρόσφυγες και μετανάστες, το ίδιο το εργατικό κίνημα. Και από την άποψη αυτή, πέρα από τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής που πηγάζει από τη ναζιστική της ιδεολογία, η επιτροπή ανέργων δεν θα μπορούσε παρά να είναι ενάντια στο ναζισμό- φασισμό και τον καπιταλισμό που τον γεννά.
Η επιτροπή ανέργων Κατερίνης καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΠΑΠ και κατ’ επέκταση το Δήμο Κατερίνης για την παραχώρηση δημοτικού χώρου για την προπαγάνδιση της φασιστικής και της ναζιστικής ιδεολογίας. Καταγγέλλει ότι δίνεται χώρος σε υπόδικους εγκληματίες, στελέχη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.
Σήμερα που οι λαοί της Ευρώπης, μαζί και ο ελληνικός λαός έχουν πληρώσει το ναζισμό με ποτάμια αίματος κανείς δεν μπορεί να επικαλείται ότι δεν ήξερε, ότι δε γνώριζε.

 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ