Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου ενισχύει τη φιλανθρωπική διακονία της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

             Για μία ακόμη φορά η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στο πολυσχιδές κοινωνικό έργο της Ιεράς
Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
          Αυτή τη φορά απέστειλε μεγάλη ποσότητα πουλερικών και τρόφιμα πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διατεθούν στις δομές κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Εκκλησίας.
          Συσσίτια «Άρτος ο Επιούσιος», εκκλησιαστικό γηροκομείο, κοινωνικό παντοπωλείο, κέντρα φιλοξενίας παιδιών αποτελούν τους αποδέκτες αυτής της προσφοράς της Ιεράς Μονής, σε ένα δίκτυο φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης που λειτουργεί καθημερινά στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με τη καθοδήγηση και  συντονισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου.
          Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ευχαριστεί θερμά τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Γέροντα Εφραίμ για τη διαρκή του συνδρομή και ουσιαστική στήριξη στο ανθρωπιστικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως. Οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου αυξάνουν τον δυναμισμό των δραστηριοτήτων της Ιεράς Μητρόπολης, ευκολύνουν ασφαλώς τις υπέρ των εμπεριστάτων φροντίδες της τοπικής Εκκλησίας και ενθαρρύνουν τη συνέχιση των φιλάνθρωπων προσπαθειών για την ανακούφιση εκείνων, που δοκιμάζονται και πραγματικά έχουν ανάγκη της βοηθείας και συμπαράστασης των κοινωνικών δομών της Ιεράς Μητρόπολης.