Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Επαίνους για πέντε μαθητές του Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής σε μαθηματικό διαγωνισμό

Για τη διάκρισή τους στο μαθηματικό διαγωνισμό «Θαλής», βραβεύτηκαν από την Μαθηματική Εταιρεία πέντε μαθητές του Γενικού Λυκείου της
Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο της 9ης Διεθνούς Μαθηματικής Εβδομάδας. Πρόκειται για τους μαθητές της Α’ τάξης Κατερίνα Καργιώτη, Μελίνα Κωφοκώτσιου και Μάριο Μερολλάρι και τους μαθητές της Β’ τάξης Μαρία Νεφέλη Ιβάνοβιτς και Θωμά Κηπουρό. Όλοι τους φοιτούν στο ΓΕΛ με πλήρεις υποτροφίες.
Το Γενικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής συμμετείχε στον 77ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Θαλής» με 22 μαθητές του, έξι από τους οποίους πέρασαν στην επόμενη φάση και πέντε από αυτούς έλαβαν έπαινο για τη συμμετοχή τους. Η σημαντική επιτυχία των μαθητών επιβεβαιώνει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις αίθουσες του Γενικού Λυκείου, το οποίο έχει εξειδίκευση σε μαθήματα προσανατολισμού τόσο θετικών σπουδών, όσο και οικονομίας-πληροφορικής.
Ο διαγωνισμός «Θαλής» απευθύνεται στους μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων, καθώς και όλων των τάξεων των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας.