Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., βουλευτής Α’ Αθηνών ήταν ο προσκεκλημένος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. Κατερίνης

 Βασίλης Κικίλιας: «Θέλουμε μια μεγάλη
κοινωνική ομοψυχία, θέλουμε αυτοδυναμία»



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., βουλευτής Αθηνών Βασίλης Κικίλιας ήταν ο κεντρικός ομιλητής της επετειακής εκδήλωσης που οργάνωσε η Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Ν.Δ. Κατερίνης το πρωί της Κυριακής στο Επιμελητήριο Πιερίας με θέμα «Ένας Χρόνος Κυριάκος Μητσοτάκης- Ένας Χρόνος Δημ.Τ.Ο.Ν.Δ. Κατερίνης».


Πλαισιωμένος από τον Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Κατερίνης Σπύρο Κουλκουδίνα, τον βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμο, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Πιερίας Γιάννη Κουρινιώτη ο Βασίλης Κικίλιας έφτασε στο Επιμελητήριο Πιερίας λίγα λεπτά μετά τις 11 όπου και είχε σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλία Χατζηχριστοδούλου.


Στην έναρξη της εκδήλωσης που ακολούθησε χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Η.Χατζηχριστοδούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σ.Μαυρίδου, ο δήμαρχος Κατερίνης Σ. Χιονίδης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Πιερίας Γιάννης Κουρινιώτης, ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος καθώς επίσης και ο Τομεάρχης της Ν.Δ. στο νομό Πιερίας Λ.Κλώνος.

 
 Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Κατερίνης Σπ.Κουλκουδίνας
Στην ομιλία του καλωσορίζοντας τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Κατερίνης Σπύρος Κουλκουδίνας αναφέρθηκε τόσο στη δράση της μεγαλύτερης τοπικής οργάνωσης του νομού, όσο και στον έναν χρόνο Κυριάκο Μητσοτάκη. Άσκησε κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης και των χειρισμών της κύρια στον τομέα της Οικονομίας και απηύθυνε κάλεσμα στους φίλους και τα μέλη της Ν.Δ. να συσπειρωθούν γύρω από τις τοπικές οργανώσεις.
Ειδικότερα στην ομιλία του ο κ. Κουλκουδίνας ανέφερε: « Η Ν.Δ. κατέθεσε αυτή  την πρότασή της στις Έλληνιδες και τους Έλληνες, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι είναι  η μοναδική πλέον αξιόπιστη λύση για την πατρίδα μας. Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Ν.Δ. Κατερίνης έβαλε το λιθαράκι της σ’αυτή την προσπάθεια.  Επιτρέψτε μου να πω ότι είναι το ζωντανό παράδειγμα, της αλλαγής φιλοσοφίας που ενέπνευσε ο πρόεδρός μας και του στόχου που έθεσε για ανανέωση.
 Ανανέωση σε ιδέες,  Ανανέωση σε πρόσωπα. Σε πρόσωπα μαχητικά, σε πρόσωπα δυναμικά.
 Η ΔΗΜΤΟ Ν.Δ.Κατερίνης συνδυάζει την  πολύτιμη εμπειρία με το  νεανικό ενθουσιασμό. 
 Μιλάει με τη δράση της. Δεν φλυαρεί. Στέκεται στην  ουσία. Με συνέπεια. Με διάθεση για προσφορά. Με παρεμβατικό λόγο. Με προτάσεις.  Μοναδικός μας  στόχος όλους αυτούς τους μήνες από την πρώτη κιόλας στιγμή ήταν η ενδυνάμωση των σχέσεων με τους πολίτες, η δυναμική μας παρουσία, η οργάνωση και ο προγραμματισμός δράσεων με αποδέκτες τους πολίτες και το όφελος φυσικά των τοπικών κοινωνιών. Θέσαμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία.


Είμαστε ένας ζωντανός οργανισμός στην κοινωνία της Κατερίνης, δίνουμε καθημερινά δείγματα γραφής και αγωνιζόμαστε για να επιτύχουμε τους στόχους που έθεσε ο Πρόεδρος μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Να υλοποιήσουμε τη Συμφωνία Αλήθειας με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.
Δυο χρόνια τώρα, η καταστροφική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ μας στέρησε την ελπίδα και επιδιώκει να μας στερήσει και  το όνειρο ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. 
Ότι μπορούμε να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας, δυνατοί και αποφασισμένοι.
Θέλουν να μας πείσουν ότι κυβερνούν  αλλά τους προδίδουν οι δυνάμεις τους. 
Αγωνίζονται να αποδείξουν ότι είναι ικανοί αλλά σκοντάφτουν συνεχώς στην ανεπάρκειά τους. 
 Προφασίζονται ότι σχεδιάζουν και ότι διοικούν, όμως ταλανίζονται από τον κακό τους εαυτό.
 Με δυο λόγια.  Είναι αναποτελεσματικοί. Είναι ανίκανοι. Είναι άβουλοι.  Είναι επικίνδυνοι για τη χώρα και τους πολίτες. Ξέρουμε και το ξέρουν κι αυτοί πως ο πολιτικός τους χρόνος τελειώνει.
Η στιγμή που η Ελλάδα θα σηκώσει κεφάλι πλησιάζει, γιατί οι πολίτες θα δώσουν εντολή στη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κυβερνήσουν τη χώρα.».
Κλείνοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Κατερίνης και λίγο πριν καλέσει στο βήμα τον κεντρικό ομιλητή προβλήθηκε ολιγόλεπτο βίντεο με τη δραστηριότητα της τοπικής οργάνωσης στον ένα χρόνο θητείας της ενώ ο ίδιος είπε:  «Συνεχίζουμε την προσπάθεια ενωμένοι να γίνει η παράταξη μας ακόμα πιο δυνατή, πιο σύγχρονη, πιο ανανεωμένη, πιο αξιόπιστη με όρους αξιοκρατίας και αριστείας. Γιατί είμαστε εμείς που θα δώσουμε διέξοδο.  Η πρόταση της Ν.Δ. είναι αυτή που ξέρουν πια οι πολίτες ότι αποτελεί την πολιτική πρόταση εκείνη που δεν θα υποσχεθεί, δεν θα δεσμευθεί για τίποτε περισσότερο από αυτά που μπορεί να υλοποιήσει και να είστε σίγουροι ότι θα υλοποιήσει περισσότερα από αυτά που θα δεσμευθεί». 


Ο Βασίλης  Κικίλιας
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. άνοιξε την ομιλία του μιλώντας με ιδιαίτερα «ζεστά» λόγια για την Πιερία αλλά και για την περιφέρεια γενικότερα, μάλιστα έκανε πολλές αναφορές στη διάρκεια της ομιλίας του στο νομό, τον Όλυμπο, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.
Στην ομιλία του αναφέρθηκε στους βασικούς πυλώνες της πρότασης της Ν.Δ. για την έξοδο της χώρας από την κρίση εστιάζοντας στη μείωση της φορολογίας, των δαπανών, στο σταθερό φορολογικό σύστημα, στην αξιολόγηση στον δημόσιο τομέα, στο σπάσιμο της επετηρίδας όπως είπε χαρακτηριστικά τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αλλά και τις επενδύσεις.
Στο δεύτερο μέρος της ομιλία του έκανε εκτενή αναφορά στον πρόεδρο της Ν.Δ.Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως είναι ένας εργατικότατος, μαχητικός, έξυπνος και μεθοδικός  Πρόεδρος που έχει σχέδιο για τη χώρα και πολύ συγκεκριμένη πολιτική πρόταση που θέτει στο επίκεντρο την κοινωνία.

Δεν δίστασε να μιλήσει για τα λάθη ή ακόμη και τις πληγές της παράταξης, λέγοντας πως για τον ίδιο δεν είναι αποδεκτοί «χαρακτηρισμοί» Μητσοτακικός, Καραμανλικός κ.λ.π. και είπε με νόημα: «Όποτε ήμασταν ανάδελφοι στο παρελθόν το πληρώσαμε και δεν θέλω να το ξαναπληρώσουμε». Απευθύνθηκε στα στελέχη και τους φίλους της Ν.Δ. παλιούς και νέους, είπε πως στον αγώνα πρέπει να συστρατευούν όλοι όσοι αγαπάνε την παράταξη, έμπειροι, παλαιότερα στελέχη, αλλά και νέοι και όλοι μαζί να δώσουν στην κοινωνία τις απαντήσεις που ζητά.



ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ

ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
«Ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής της Ν.Δ. πρέπει να είναι η μείωση της φορολογίας. Μαζί με μείωση των δαπανών.  Έχει περιθώριο το ελληνικό δημόσιο να μειώσει τις σπατάλες και  δαπάνες στο δημόσιο τομέα.
Στόχος μας είναι να ενισχυθούν οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις και μετά οι μεγάλες.  Μπορεί ένας αγρότης να είναι και επιχειρηματίας; Βεβαίως και μπορεί. Το κράτος οφείλει να του δώσει τα εφόδια, να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία, να αυξήσει την ποιότητα.
Η Ν.Δ. είναι μεγάλη πλατιά λαϊκή παράταξη και δεν εκχωρούμε κοινωνικά πλεονεκτήματα σε κανέναν. Οι  πρώτοι είμαστε που θα βοηθήσουμε τους αναξιοπαθούντες. Αλλά σωστά. Όχι ενεχυριάζοντας τις επόμενες γενιές. Αρκετό κακό κάναμε στα παιδιά μας.
Ένα ακόμη μείζον θέμα για την ελληνική κοινωνία πρέπει να μπει στο επίκεντρο. Οι νέοι άνθρωποι. Πώς οι νέοι άνθρωποι θα μείνουν στον τόπο τους, πώς δεν θα φεύγουν στο εξωτερικό;
Είναι ντροπή για έναν νέο άνθρωπο τα Stage και οι συμβάσεις έργου. Ήταν λάθος αυτό που κάναμε. Το πιστεύω.  Ο ΟΑΕΔ δεν μπορεί να επιδοτεί να κάθεσαι αλλά για να δουλεύεις.
Επίσης, όταν μιλάμε για μεταρρυθμίσεις δεν μιλάμε για περικοπές μισθών και συντάξεων. Πρέπει να γίνει κατανοητό, μιλάμε για μεταρρυθμίσεις και για επενδύσεις.
Φτάνουν 4 με 6 μεγάλες επενδύσεις για την κινητοποιήσουν την ελληνική οικονομία. Για παράδειγμα, η δυνατότητα που δεν σας δίνεται σήμερα να αξιοποιήσετε τον Όλυμπο. Δεν λέω να φτάσουμε στο άλλο άκρο. Αλλά υπάρχει χρυσή τομή, υπάρχει η Αριστοτελική μεσότητα. Η δυνατότητα να εκμεταλλευτείς τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, όπως τον Όλυμπο αλλά και τη γεωργία, τον τουρισμό κ.α.».


ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Σε σας τους αγωνιστές της παράταξης, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ανοίγουμε τα φτερά μας σε όλη την κοινωνία. Κι αν θέλουμε να έχουμε αυτοδυναμία πρέπει να το καταλάβουμε πολύ καλά.
Ανοίγουμε οριζόντια  σε όλη την ελληνική κοινωνία τα φτερά μας και τους χρειαζόμαστε όλους και τους έχουμε ανάγκη όλους.

Όχι όμως λήθη σε αυτούς που εξαφανίζονται κάθε φορά που είναι τα δύσκολα για τη Ν.Δ. και ξαναγυρίζουν όταν η Ν.Δ. παίρνει τα επάνω της». 


Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Όσο ταλαντούχος και όσο έξυπνος, όσο μεθοδικός και να είναι- που είναι όλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης- δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του. Είναι αδύνατον να το πετύχει χωρίς τη στήριξη των πολιτών και της ελληνικής κοινωνίας. Γιατί τη στήριξη των μεγάλων στελεχών της Ν.Δ. την έχει.  Αν κάποια στελέχη της Ν.Δ δεν το θέλουν αυτό, ας ξυπνήσουν κι ας δουν τον κόσμο και τι ζητάνε από τη Ν.Δ. Ζητούν Ομόνοια, ομοψυχία.
Τι πρέπει να γινει λοιπόν; Οφείλουμε να βρούμε τρόπο στην κοινωνία να τον βοηθήσουμε. Η ψήφος στην Ελλάδα είναι συναισθηματική. Κάποιοι θεωρούν ότι αυτό είναι μεμπτό. Ίσως δεν έχουμε κάνει πάντα τις καλύτερες επιλογές, όμως ας εκμεταλλευτούμε μια φορά το θετικό πρόσημο της συναισθηματικής ψήφου. Που σημαίνει τι; Ότι ο Έλληνας έχει προσωπικότητα και έχει άλλη αντίληψη των πραγμάτων αν του μιλήσεις με ειλικρίνεια, το εκτιμά και το υπολογίζει.  Θέλουμε μια μεγάλη κοινωνική ομοψυχία, θέλουμε αυτοδυναμία, και να έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε ιδεολογικά κυρίαρχοι στην ελληνική κοινωνία.
Όλοι όσοι αγαπάνε την παράταξη στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη  και ξέρουν ότι οι αλλαγές που θέλουμε να γίνουν είναι υγιείς αλλαγές, στη σωστή κατεύθυνση.

Κλείνοντας ο κ. Κικίλιας την ομιλία του είπε: «Φάγαμε τη σφαλιάρα μας, πέσαμε κάτω. Δυο επιλογές, η μια να μείνουμε κάτω και να αφεθούμε τη μοίρα μας και η άλλη είναι να σταθουμε στα πόδια μας και να προσπαθήσουμε ξανά και ξανά και να τα καταφέρουμε. Αυτό που θέλω να σας ζητήσω είναι να αγαπάτε τον τόπο σας και να καταλάβετε ότι αυτή η παράταξη παρά τα λάθη που έγιναν αγαπάει και ενδιαφέρεται πρώτα για την  ελληνική κοινωνία».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη του κ. Κικίλια στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Πιερίας και γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του η Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Ν.Δ. Κατερίνης.

   

Βότση 9, 60134 Κατερίνη
Τηλ.2351 304503
 dimtokaterinis        dimtokaterinis.blogspot.com