Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Καθορισμός χώρων εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Λαγκαδά

Με απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης καθορίζονται πέντε (5) ζώνες εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων (Ζ.Ε.Σ.) στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Λαγκαδά:
Ζώνη Α [Ευαγγελισμού – Προφήτη – Αρετής – Σοχού – Ασκού]
Ζώνη Β [Δορκάδας – Νικόπολης – Βερτίσκου]
Ζώνη Γ [Λαγκαδά – Κολχικού – Χρυσαυγής]
Ζώνη Δ [Καβαλαρίου – Αγ. Βασιλείου]
Ζώνη Ε [Ζαγκλιβερίου]
Στις παραπάνω ζώνες εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων, επιτρέπεται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, η εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων (δεικτών – ερευνητών), που θα συνοδεύονται απαραίτητα από κυνηγούς ή κυναγωγούς, χωρίς να φέρουν κυνηγετικό όπλο.
Σε ιδιωτικές εκτάσεις (γεωργική εκμετάλλευση, κτηνοτροφική εκμετάλλευση κ.λπ.) που εμπίπτουν στους καθορισμένους χώρους, επιτρέπεται η εκγύμναση μόνο κατόπιν συγκατάθεσης του ιδιοκτήτη, νομέα ή μισθωτή.
Οι νέοι αυτοί χώροι θα σημανθούν με ενημερωτικές πινακίδες που θα κατασκευασθούν και θα τοποθετηθούν με ευθύνη των κυνηγετικών συλλόγων της περιοχής ευθύνης του Δασαρχείου Λαγκαδά
Απαγορεύεται η εκγύμναση κυνηγετικών σκύλων σε οποιοδήποτε άλλο χώρο της περιοχής ευθύνης του Δασαρχείου Λαγκαδάς εκτός αυτών που ορίζονται με την σχετική απόφαση.
Σχετικό αρχείο:
Απόφ. ΓΓρΑποκΔιοίκ Μακεδονίας – Θράκης 19071/24.3.2017 (Β΄ 1214) Καθορισμός χώρων εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων.
Περιγραφή Ορίων
Οι αριθμοί που εμφανίζονται σε παρενθέσεις δίπλα από τις κατά τόπους ονομασίες είναι τα σημεία που περιγράφονται στους συνημμένους πίνακες της απόφασης με αντίστοιχες συντεταγμένες στο Ελληνικό Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς ΕΓΣΑ΄87.
Ζώνη Α [Ευαγγελισμού – Προφήτη – Αρετής – Σοχού – Ασκού] 
Αρχικό σημείο η Τ/Κ Ευαγγελισμού (1). Βόρεια προς «Ισώματα» (2) συνεχίζει έπειτα προς «Δρυμιά» (3) και μέσω της δασικής οδού προ οικισμό Τ/Κ Αρετής (4). Διερχόμενη ύστερα από «εκκλησάκι Μακκαβαίων» (5) προς Τ/Κ Κρυονερίου (6) διασχίζει τα όρια του οικισμού (7) συνεχίζει Βόρεια προς κορυφή «Κωνσταντή Τεπέ» (8), με κατεύθυνση έπειτα Ανατολική περνά από «Δάσκαλου βρύση» (9) και Βόρεια στην κορυφή «Χαρβάτα» (10) μετά δε στα «Βλάχικα Καλύβια» (11). Με κατεύθυνση Ανατολική ακολουθεί την κορυφογραμμή προς Σοχό και την «Κορυφή Προφήτη Ηλία» (12) συνεχίζει προς «Άγιο Χριστόφορο» (13) έπειτα προς «Γέρμαν» (14) και Βόρεια προς «Μπέλα Βόντα» και «Κανδύλα χωράφια» καταλήγει στα «Όρια Νιγρίτας» (15). Από εκεί με Νοτιοανατολική κατεύθυνση προς «Αρκουδόλακκο» (16), συνεχίζει Νότια προς «Κούτλα Βρύση» (17) προς τα όρια «οικισμού Μαυρούδας» (18) και την «Γέφυρα Δεκατεσσάρα» (19) διέρχεται από «Σαρακήνα Χωράφια» (20) και αφήνοντας ανατολικά το καταφύγιο της «Κλαδερής» (21) συνεχίζει στις παρυφές των «Τ/Κ Πολυδενδρίου» (22) και «Τ/Κ Ασκού» (23). Έπειτα Νοτιοδυτικά προς «Βρύση Μαμαλού» (24) και με όριο την κορυφογραμμή αφήνει Νότια το Πεδίο Βολής Ασκού προς το εκκλησάκι «Αγ. Γεώργιος» (25) συνεχίζει στα όρια του «οικισμού Μικροκώμης» (26) διέρχεται από όρια «Τ/Κ Προφήτη» (27) συνεχίζει προς Ευαγγελισμό από την διασταύρωση Σχολαρίου (28) καταλήγοντας στο αρχικό σημείο (1) του Τ/Κ Ευαγγελισμού.
Ζώνη Β  (Δορκάδας – Νικόπολης – Βερτίσκου) 
Αρχικό σημείο από οδό προς Άσσηρο όπου το «Πτηνοτροφείο Καρακόλη» (1) με Βόρεια κατεύθυνση που διέρχεται από θέση «Σταυρός» και συναντά την «άσφαλτο προς ΧΥΤΑ» (2) συνέχεια προς «Πύλη ΧΥΤΑ Μαυροράχης» (3) και από εκεί Βόρεια προς «Τέρμα Αναδασώσεων Πεύκων» (4) έπειτα Ανατολικά προς Τ/Κ Μαυροράχης (5) και Βόρεια προς Τ/Κ Δορκάδας (6) και μετά ακολουθεί την ασφάλτινη οδό-διασταύρωση οδού προς Μαυροράχη (7) κατόπιν προς διασταύρωση με την Τ/Κ Νικόπολης (8) συνεχίζοντας δε Βορειοανατολικά συναντά την διασταύρωση της «Παλαιάς οδού Θεσ/νίκης -Σερρών» (9) διέρχεται από Τ/Κ Ξυλούπολης (10) και με κατεύθυνση προς Λαχανά στρίβει Νοτιοανατολικά από «Δασικό δρόμο Λαχανά-Βερτίσκου» (11) προς Τ/Κ Βερτίσκου (12). Στην συνέχεια ακολουθεί την επαρχιακή οδό προς Τ/Κ Όσσας (13) και Τ/Κ Γαλήνης (14) έπειτα προς Τ/Κ Πολυδενδρίου (15) καταλήγοντας διερχόμενη από θέση «Ταμπέλα» στο Αρχικό σημείο (1).
Ζώνη Γ  (Λαγκαδά – Κολχικού – Χρυσαυγής) 
Αρχικό σημείο ο οικισμός Χρυσαυγής (1) με κατεύθυνση Βορειοανατολική διέρχεται από «Κιόσκι Κυνηγών» (2) συνεχίζει προς Τ/Κ Πέντε Βρυσών (3) μετά προς «Κληματόρεμα» (4) και στην συνέχεια στην θέση «Κεράνη Μύλος» (5) από όπου με Νότια κατεύθυνση στο «εκκλησάκι της διασταύρωσης προς Λοφίσκο» (6) μετά στην Τ/Κ Λοφίσκου (7) έπειτα δε ακολουθεί την δασική οδό (8) μέχρι να συναντήσει την Τ/Κ Κολχικού (9) και να καταλήξει στο αρχικό σημείο (1).
Ζώνη Δ (Καβαλαρίου – Αγ. Βασιλείου) 
Αρχικό σημείο η διασταύρωση του Εθνικού δρόμου Θεσ/νίκης-Καβάλας με τον αντιπυρικό δρόμο Λαγυνών -Αγ. Βασιλείου περίπου 500 μέτρα από τον οικισμό (1) με κατεύθυνση Ανατολικά διέρχεται από «Τούμπα Καβαλαρίου» (2) και συνεχίζει περνώντας από «Παλαιό Κωπηλατοδρόμιο» (3) προς Τ/Κ Αγίου Βασιλείου (4) από όπου στην στροφή «Μάρμαρα» (5) με κατεύθυνση Νότια φτάνει στην θέση «Ξεπατώματα» (6) συνεχίζει Δυτικά προς την θέση «Ξερόλακκος» (7) φτάνοντας στην επαρχιακή οδό Αγίου Βασιλείου-Πανοράματος (8) την οποία ακολουθεί Νοτιο-δυτικά προς Χορτιάτη (9) συναντά την θέση «Εκκλησάκι» (10) συνεχίζει έπειτα Δυτικά μέχρι την θέση «Μελάς» (11) όπου και συναντά την διασταύρωση με τον αντιπυρικό δρόμο Λαγυνών-Αγίου Βασιλείου (12) και καταλήγει στο αρχικό σημείο (1).
Ζώνη Ε  (Ζαγκλιβερίου)Αρχικό σημείο η διασταύρωση παραλλαγής νέας οδού προς Ζαγκλιβέρι (1) με κατεύθυνση Βόρεια προς Πυροφυλάκειο Δασικής Υπηρεσίας (2) συνεχίζει προς Τ/Κ Γερακαρούς (3) και έπειτα Ανατολικά στον αγροτικό δρόμο Νικομηδινού-Πλατείας (4). Ακολουθεί τον δρόμο ανατολικά (5) και συναντά τον οικισμό «Πλατεία» (6) από όπου με κατεύθυνση Νοτιοανατολική προς το «Υδραγωγείο» (7) συνεχίζει μετά προς «Ερείπια Παρθενίου» (8) έπειτα Ανατολικά προς «Κεραίες» (9) και Νότια στη θέση «Σουφλάρι» (10) και συναντά την αγροτική οδό που οδηγεί στο «Αγγελοχώρι» (11) μέχρι την θέση «Εκκλησιά» (12) στην άσφαλτο για Τ/Κ Καλαμωτούς (13) που συνεχίζει έως την Τ/Κ Ζαγκλιβερίου (14) και την θέση «προς Γερακαρού» (15) καταλήγοντας στο αρχικό σημείο (1).


https://dasarxeio.com/