Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Τη βόρεια Πιερία επισκέφτηκε το Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης

Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης
 «Γνωριμία» με τη βόρεια Πιερία»

 Μέλη και φίλες του Λυκείου των Ελληνίδων της Κατερίνης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Γνωρίζω τον τόπο μου» της Εφορείας Λαογραφίας και Παράδοσης, επισκέφθηκαν προορισμούς της βόρειας Πιερίας, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πρώτος σταθμός της εξόρμησής τους ήταν η οινοπαραγωγική μονάδα του κ. Χρυσοστόμου στο Κίτρος, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους παραγωγής και ωρίμανσης των οίνων και ενημερώθηκαν για τη σπουδαία θέση του Νομού μας στον οινοπαραγωγικό τομέα.
Κατόπιν στην Αρχαία Πύδνα και στο Μακρύγιαλο οι αρχαιολόγοι κυρίες Βραχιονίδου και Αθανασιάδου ενημέρωσαν τις επισκέπτριες για θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς στο χώρο του «Φράγκικου Κάστρου» και στις «Λουλουδιές» αντίστοιχα, ενώ παράλληλα θαύμασαν τον ιστορικό πλούτο της Πιερίας, την ομορφιά της ανοιξιάτικης φύσης και το απέραντο γαλάζιο του Θερμαϊκού.


Η εξόρμηση ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην Ι. Μ. Αγ. Αθανασίου Κολινδρού. Εκεί οι φιλόξενες μοναχές, ενημέρωσαν για το ιστορικό της Μονής και την αρχιτεκτονική της και κατόπιν παρακολούθησαν με κατάνυξη τους Γ’ χαιρετισμούς στη Θεοτόκο.
«Η εξόρμηση άφησε βαθιά ενθουσιασμένες τις συμμετέχουσες κυρίες», αναφέρει σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.
Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα εξορμήσεων θα συνεχιστεί στα τέλη Μαΐου με επίσκεψη στη Ν. Πιερία «προκειμένου να γνωρίσουμε ενδιαφέροντες προορισμούς της περιοχής». Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευχαριστούν όσους προθυμοποιούνται να συμμετέχουν στην επιτυχία των σκοπών του Λυκείου.