Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Στοχευμένοι έλεγχοι της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας για την κατοχή και εμπορία κροτίδων, βεγγαλικών και παιδικών αθυρμάτων, εν όψει των εορτών του Πάσχα

Εντοπίστηκε επιχείρηση σε περιοχή της Πέλλας και συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

Κατασχέθηκαν πάνω από 3.800 κροτίδες
Ειδικές αστυνομικές δράσεις πραγματοποιούνται, ενόψει των εορτών του Πάσχα, στις Περιφερειακές Ενότητες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στοχεύοντας σ την παράνομη εμπορία και διακίνηση κροτίδων, βεγγαλικών, παιδικών αθυρμάτων και άλλων παρόμοιων αυτοσχέδιων κατασκευών.
Στο πλαίσιο των παραπάνω δράσεων στις 13-04-2017 το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο σε επιχείρηση σε περιοχή της Πέλλας όπου διαπιστώθηκε ο ιδιοκτήτης να κατέχει και να διαθέτει παράνομα προς πώληση πλήθος κροτίδων και συνελήφθη.
Πρόκειται για έναν 55χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου καθώς και της 48χρονης ημεδαπής συζύγου του και συνιδιοκτήτριας της επιχείρησης, που απουσίαζε κατά την ώρα του ελέγχου και αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις τις Νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων και περί όπλων.
Ειδικότερα κατά τον έλεγχο των αστυνομικών βρέθηκαν σε διάφορους χώρους του καταστήματος και κατασχέθηκαν 52 χάρτινες συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 3.830 κροτίδες τις οποίες οι προαναφερόμενοι πουλούσαν χωρίς την σχετική άδεια.
Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.
Με σκοπό την πρόληψη των σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών η Ελληνική Αστυνομία απευθύνει στους πολίτες και κυρίως στους γονείς, τις ακόλουθες συμβουλές:
  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.
Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στο μέλλον.
(Αναλυτικά χρήσιμες συμβουλές - σποτ προς τους πολίτες στον ακόλουθο σύνδεσμο της ιστοσελίδας της Ελληνικής Αστυνομίας).