Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Δήμος Κατερίνης: Παρεμβάσεις βελτίωσης και αισθητικής αναβάθμισης στην πλατεία της Τ.Κ. Παραλίας

 Με απώτερο στόχο την ανάδειξη της υφιστάμενης πλατείας της Τ.Κ. Παραλίας (δίπλα από τον Ι.Ναό Αγίας Φωτεινής), ως στοιχείου της καθημερινής ζωής και
αναψυχής των κατοίκων της πόλης και των επισκεπτών ξεκίνησαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης, οι παρεμβάσεις βελτίωσης των υποδομών και αισθητικής αναβάθμισης της.


Ουσιαστική παρέμβαση για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
Όπως επισημαίνει, με αφορμή την έναρξη των εργασιών, ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Φροντίζουμε για την ποιότητα των υποδομών στο σύνολο του Δήμου μας. Προς την κατεύθυνση αυτή, η υλοποίηση του έργου θα αποτελέσει μια ουσιαστική παρέμβαση για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών, ενώ καθιστά τον συγκεκριμένο χώρο, πιο λειτουργικό και προσβάσιμο σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες».
Όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων - Δημήτρης Ντούρος: «Εν όψει και της καλοκαιρινής περιόδου και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής των παρεμβάσεων, ο σχεδιασμός μας βασίζεται  σε μια γενικότερη πρόθεση για αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και του υπαίθριου χώρου της πλατείας,  προκειμένου να καταστεί σημείο αναφοράς και πόλος έλξης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες».

Η ταυτότητα των εργασιών στην πλατεία
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις στην πλατεία:
θα γίνει αντικατάσταση όλων των φθαρμένων υλικών επιστρώσεων (πλακών, μαρμάρων, κυβολίθων κ.λ.π.), συντήρηση των φωτιστικών σωμάτων και των καλωδίων που τροφοδοτούν τα συγκεκριμένα φωτιστικά σώματα.
Στην πλατεία υπάρχει ένα πίλλαρ, το οποίο ελέγχει τα φωτιστικά και το οποίο θα αντικατασταθεί. Στο εσωτερικό του, θα τοποθετηθεί νέος πλαστικός πίνακας διανομής,  στον οποίο θα συνδεθούν όλες οι εισερχόμενες και εξερχόμενες γραμμές. Αντίστοιχα, θα αντικατασταθούν και τα δύο μικρότερα πίλλαρ που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο του εξοπλισμού του σιντριβανιού.

Εργασίες και στο συντριβάνι
Στο σιντριβάνι της πλατείας θα γίνει επίσης συντήρηση και πιο συγκεκριμένα, θα μονωθεί κατάλληλα, προκειμένου να εξαλειφθούν οι διαρροές, ενώ θα τοποθετηθούν  νέες αντλίες στη θέση των φθαρμένων.
Η δαπάνη για το έργο προϋπολογίζεται σε 66.700,06 € με Φ.Π.Α. , θα καλυφθεί από Δημοτικούς Πόρους, ενώ o κύριος όγκος των εργασιών αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα ενός περίπου μηνός.