Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Μια δεύτερη και μια τρίτη θέση από τους Κατερινιώτες παλαιστές των Ολύμπιων Κατερίνης

 Άλλη μια μεγάλη διοργάνωση έγινε στην Κατερίνη με μεγάλη επιτυχία στο κλειστό γυμναστήριο Σιδηροδρομικού σταθμού τ9 με την συμμετοχή των 150
καλυτέρων αθλητών της Ελλάδας


Οι Ολύμπιοι Κατερίνης συμμετείχαν με δυο Αθλητές οι οποίοι κατέκτησαν και ισάριθμα μετάλλια. 


Την δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων κατέκτησε η Νένα Λυκοπούλου στα 70 κιλά Νεανίδων  και την τρίτη στα 96κιλα ο Ιορδάνης Καλαϊτζιδης στην κατηγορία των Εφήβων των Ολύμπιων Κατερίνης .


Την έναρξη των Αγώνων ανήγγειλε ο δάσκαλος της πάλης Ψωμιάδης Λάζαρος. Οι αγώνες ήταν μια συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας πάλης και του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης και συμμετείχαν για άλλη μια χρονιά και ο Σύλλογος των Ολύμπιων.


Στην συγκεκριμένη διοργάνωση βραβεύθηκαν για την προσφορά τους στο Άθλημα της Πάλης οι εξής :
Ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης
Ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Κατερίνης Θεόδωρος Παυλίδης
Ο Πρόεδρος του Γ.Α.Σ Οι Ολύμπιοι Κατερίνης Γεώργιος Καλαϊτζιδης
Ο Πρόεδρος του Γ.Α.Σ Αρχέλαου Κατερίνης Διαμαντόπουλος Θεόδωρος


Επίσης τιμήθηκαν οι προπονητές των Ολύμπιων Κατερίνης και Εθνικής Ομάδας Πάλης στην Άμμο:
Μπατάλας Βασίλης για την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Ελληνορωμαϊκής Παλης
Και ο Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνος ως μέλος στην επταμελής επιτροπή πάλης στην Άμμο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης  ( UWW ).


Οι Ολύμπιοι στηρίζουν και πιστεύουν στο ταλέντο τον Αθλητών από την Πόλη μας και τον Νομό μας. Η Κατερίνη πάντα αναδείκνυε καλούς Αθλητές και αυτό το αποδεικνύει τα τελευταία χρόνια η επιστροφή αθλητών από την Κατερίνη και κατά κόρον Αθλητών των Ολύμπιων στα μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα αλλά και αντιπροσωπεύοντας την Εθνική Ομάδα σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.  


Είναι ακόμα μια μεγάλη διοργάνωση Πάλης στην Κατερίνη μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο στην Παραλία Κατερίνης το 2014 και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων το 2015 που βάζει πάλι μετά από πολλά χρόνια στον χάρτη της Ελλάδος την πάλης της Κατερίνης μετά από λήθαργο που βρισκόταν τα τελευταία χρόνια είτε με τις διοργανώσεις είτε με τις επιτυχίες. Πλέον με την εξωστρέφεια τον Ολύμπιων οι πολίτες της Κατερίνης έμαθαν και γνωρίζουν και πάλι ότι υπάρχει άθλημα της πάλης στην πόλη τους και ότι υπάρχουν πλέον και πάλι επιτυχίες από ανθρώπους που ζούνε και μεγαλώνουν στην πόλη μας. 


Η ομάδα  των ΟΛΥΜΠΙΩΝ  η οποία εδρεύει στο ΤΕΙ Κατερίνης Κανελλοπούλου 2  αποτελείται κυρίως από παλιούς  αθλητές που ίδρωσαν πάνω στην παλαίστρα και μπορούν αν αφουγκραστούν την αγωνιά και τον αγώνα τον νέων  αθλητών μιας και ήταν και οι ίδιοι στην θέση αυτή πριν μερικά χρόνια δημιουργώντας την παράδοση που έχει η Κατερίνη στο Άθλημα της Πάλης από το 1979 με ιδρυτή τον Ψωμιάδη Λάζαρο ο οποίος ακόμα και σήμερα είναι στο πλευρό των ΟΛΥΜΠΙΩΝ Κατερίνης .