Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Σημερινές προβολές από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

Με την προβολή δύο αξιόλογων ντοκιμαντέρ συνεχίζεται το αφιέρωμα στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης από την Κινηματογραφική Λέσχη
Κατερίνης. Αύριο Δευτέρα θα προβληθεί παρουσία του σκηνοθέτη Γιώργου Κεραμιδιώτη το ντοκιμαντέρ του «Που ήμουν, πού είμαι, πού πάω- Φωνές αμφιθεάτρου» καθώς και το «Σκέφτομαι τα κορίτσια που αγάπησαν». Οι προβολές γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο Εκάβη (1ος όροφος), με ώρα έναρξης της 8.00 μ.μ και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
“Πού ήμουν, πού είμαι, πού πάω – Φωνές αμφιθεάτρου”
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κεραμιδιώτης (Παρουσία Του Σκηνοθέτη)
Ένα ντοκιμαντέρ που αφορά τους φοιτητές/τριες, οι οποίοι αναφέρονται στις σχέσεις τους με τους γονείς, τους καθηγητές, τη γνώση, τις νέες τεχνολογίες, τη σχέση τους με το μέλλον, τη σχέση του πανεπιστημίου με την κοινωνία.
“Σκέφτομαι τα κορίτσια που αγάπησαν”
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μπουγιούκος & Σπύρος Σκάνδαλος
Ο Περικλής Κοροβέσης είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος και ακτιβιστής που φυλακίστηκε και βασανίστηκε κατά την διάρκεια της δικτατορίας στην Ελλάδα την δεκαετία του ’70. Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Ανθρωποφύλακες, μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και έκανε παγκοσμίως γνωστές τις αγριότητες και τις μεθόδους βασανιστηρίων της Χούντας. Το Σκέφτομαι τα κορίτσια που αγάπησαν είναι ένα πειραματικό ντοκιμαντέρ που, μέσα από ένα ταξίδι στη δυτική Ελλάδα, εξερευνά ποιος είναι ο Περικλής σήμερα, τη ζωηρή του προσωπικότητα και την ανατρεπτική του διάθεση για ζωή.