Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Ζορπίδης: το ΕΕΘ έχει θέσεις και ζητά συνεργασία - Συνάντηση εργασίας του Προέδρου με την Κατερίνα Νοτοπούλου

Ζορπίδης: το ΕΕΘ έχει θέσεις και ζητά συνεργασία
Συνάντηση εργασίας του Προέδρου με την Κατερίνα Νοτοπούλου 
Για τις θέσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης σχετικά με όλα τα προβλήματα της Αγοράς και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ενημέρωσε ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης την Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Πρωθυπουργού έπειτα από αίτημα του ΕΕΘ.

Ο κ. Ζορπίδης παρουσίασε την δεινή, όπως την χαρακτήρισε θέση, στην οποία έχουν έρθει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας λόγω της υπερφορολόγησης και της μείωσης της αγοραστικής δύναμης του Έλληνα. Και παρουσίασε τις προτάσεις του ΕΕΘ για μέτρα ανακούφισης της κατάστασης, κυρίως στο Φορολογικό και το Ασφαλιστικό των επαγγελματιών.

«Η κ. Νοτοπούλου κατέγραψε τις θέσεις μας και μας εξέθεσε τις απόψεις της για τα στενά περιθώρια δράσης τα οποία έχει, όπως είπε, η κυβέρνηση για τα σοβαρότερα προβλήματα του κλάδου μας. Επιπλέον δήλωσε έτοιμη για περαιτέρω συνεργασία σε θέματα που ήδη χειρίζεται, όπως η Μεταφορά Μαθητών και τα σχολικά γεύματα, κάτι που μας ικανοποιεί. Το ΕΕΘ πιστεύει ότι υπάρχουν μέτρα που μπορούν να ληφθούν, χωρίς δημοσιονομικό κόστος, τα οποία όμως είναι ικανά να ανακουφίσουν σημαντικά την Αγορά. Είμαστε πάντα στη διάθεση της Κυβέρνησης για να τα εκθέσουμε, καθώς ο κλάδος μας έχει υποστεί τεράστιες επιπτώσεις», τόνισε μετά τη συνάντηση ο κ. Ζορπίδης.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Ζορπίδης επέδωσε αναλυτικό υπόμνημα θέσεων (το οποίο επισυνάπτεται για την καλύτερη ενημέρωση σας). Το ΕΕΘ μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποστείλει και εγγράφως τις θέσεις του για ζητήματα που θίχτηκαν στην συνάντηση.