Τρίτη 11 Απριλίου 2017

«ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΚΗΝΗ»: S(H)AME ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑRS MORIENDI

 
Με το έργο S(h)ame της Πηνελόπης Χριστοπούλου από την Ομάδα
Θεάτρου Αrs Moriendi συνεχίζεται το πρόγραμμα του φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές φωνές της πόλης», που διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Το έργο κάνει πρεμιέρα στην «Ανοιχτή Σκηνή», με μία παράσταση την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017, στις 21.00 και δύο παραστάσεις το Σάββατο 22 Απριλίου 2017, στις 18.00 και στις 21.00 αντίστοιχα, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» - Σκηνή Νίκος Ναουμίδης (Παρασκευοπούλου 42, τηλ. 2310.869-869.


Σημείωμα του σκηνοθέτη Θάνου Νίκα / S(h)ame: ένα έργο για την ελευθερία:
Δύο φαινομενικά ασύνδετες ιστορίες που βασίζονται σε γεγονότα που συνέβησαν σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Ανάμεσα στην παρακμή και την άρνηση, δύο νέοι άνθρωποι παλεύουν με το ιδεώδες της ελευθερίας και το ιδεατό της ελεύθερης βούλησης. Το S(h)ame είναι ένα έργο για την ατομική ελευθερία αλλά και τη ντροπή. Η Χριστοπούλου, παραφράζοντας την φράση του Καμί «όταν όλοι μας γίνουμε λίγο ένοχοι, τότε θα έχουμε δημοκρατία», βλέπει την ελευθερία ως ένα σύνολο αποφάσεων που αναπόφευκτα φέρουν ένα φορτίο ντροπής. Ώσπου ένα ξημέρωμα που σε βρίσκει πάνω σ’ ένα παγκάκι ή μπροστά από ένα ανοιχτό παράθυρο, είναι η πιο σημαντική στιγμή της ελευθερίας σου.

Συντελεστές:
Κείμενο: Πηνελόπη Χριστοπούλου
Σκηνοθεσία: Θάνος Νίκας
Σκηνική εγκατάσταση: Πηνελόπη Χατζηδημητρίου
Αφίσα: Κατερίνα Παπαδάκη, Νάσια Φούντα
Trailer: Δημήτρης Ευγενίδης
Επικοινωνία: Κατερίνα Συναπίδου
Φωτογραφίες: MomentumPhotography/Cinematography

Διανομή: Κατερίνα Συναπίδου, Δημήτρης Φραγκούλης

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα 10€ (κανονικό) και 8€ (φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων και άνω των 65 ετών).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων με το τηλέφωνο 6983 030 542, ενώ για πληροφορίες με το e-mail arsmoriendi_th@yahoo.gr.
Επισημαίνεται ότι λόγω της ιδιαίτερης διαμόρφωσης της σκηνικής εγκατάστασης ο αριθμός των θεατών θα είναι περιορισμένος και η κράτηση θέσεων κρίνεται απαραίτητη.