Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Μήνυμα του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιου Καστόρη για τη 19 Μαϊου

 Μήνυμα του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιου Καστόρη
για την ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων

Οδηγός μας η ιστορική μνήμη


Η 19η Μαϊου δεν είναι απλά ένα μνημόσυνο για τις εκατοντάδες χιλιάδες των δολοφονημένων από τον τουρκικό εθνικισμό Ποντίων. Δεν είναι απλά μέρα μνήμης για τον διωγμό 1,5 εκατομμυρίου Ποντίων από τις πατρογονικές τους εστίες.

Είναι μέρα υπενθύμισης της ανάγκης να αναδειχθεί  η έκταση αυτής της Γενοκτονίας, η έκταση των εγκλημάτων και της καταστροφής που συντελέστηκε τότε και ταυτόχρονα της ανάγκης να εξαλειφθούν οι αιτίες, οι εθνικιστικοί επεκτατισμοί και τα γεωπολιτικά συμφέροντα, που γεννούν και σήμερα τέτοια εγκλήματα και τέτοιες τραγωδίες.

Γι΄αυτό είναι σημαντικό να μη χαθεί η ιστορική μνήμη για την τραγωδία αυτή. Για να είμαστε πάντα σε εγρήγορση, να μην επιτρέπουμε πολέμους και  γενοκτονίες, να μην επιτρέπουμε διωγμούς και προσφυγιές όπως αυτές που βιώνουμε και σήμερα.

Μια τέτοια στάση από όλους μας και από τον καθένα ξεχωριστά, η συμβολή μας στην αποτροπή επανάληψης μιας τέτοιας τραγωδίας και η προσήλωσή μας στις παγκόσμιες αξίες για ειρήνη, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και συμφιλίωση των λαών, είναι ο μεγαλύτερος φόρος τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων.

 Αστέριος Καστόρης